Det kan være vanskelig å få folk til å stoppe opp på Facebook, særlig for hjelpeorganisasjoner. Forrige uke så vi at Leger Uten Grenser tok i bruk et metagrep for å folk til å se mer enn ti sekunder av deres video.

«Det er lite sannsynlig at du ser mer enn ti sekunder av denne videoen. Sånn er det på Facebook. Da må den handle om noe interessant, som katter, Kim K eller USAs president», sier en ironiserende Karine Nordstrand, lege og styreleder i Leger Uten Grenser i videoen som i hvert fall klarte å skape mye engasjement.

Les mer: Provoserer sine Facebook-venner - blodig alvor ligger bak ny film

Noe av den samme innsikten ligger bak en ny kampanje som er igangsatt av Care og utarbeidet av Empefire. Bakgrunnen for kampanjen er en varslet hungersnød i flere afrikanske land og Jemen, der kritisk mangel på midler til livreddende nødhjelp gjør at millioner av mennesker står i fare for å dø av sult de neste månedene.

Empefire ble av Care bedt om å komme opp med en kampanje for å vekke oppmerksomhet rundt denne fryktelige situasjonen. En av utfordringene var at sultkatastrofer skjer over tid og mediedekningen er ofte liten i forhold til omfanget.

Byrået valgte derfor å bygge tematikken rundt en erkjennelse om at sultkatastrofer på mange måter er stille og de som blir utsatt for den har mistet kraften som skal til for å nå igjennom.

Etter et møte med resten av Bistands-Norge har 11 organisasjoner blitt med på felleskampanjen som har fått navnet «Still sulten».

- Vi er stolte og glade over å få lov til å samle alle organisasjonene om en så viktig sak og håper virkelig at folk engasjerer seg for de som er rammet av denne katastrofen, sier Knut Røse, konsulent i Empefire.

Se filmen her:

Organisasjonene som deltar i kampanjen er Care Norge, Caritas Norge, Kirkens Nødhjelp, Flyktninghjelpen, Norsk Folkehjelp, Plan International Norge, Redd Barna, Røde Kors, SOS Barnebyer, Uunicef Norge og Utviklingsfondet.

- Vi har alle samme mål. Vi jobber for at folk skal få hjelp før det er for sent. Det handler om menneskene som kjemper for å overleve, ikke om organisasjonene som jobber for å hjelpe dem, sier Gry Larsen, generalsekretær i Care.