I dag ble de aller siste løvene delt ut på Festivalpalasset i Cannes. Og Try sikret seg nok en løve – denne gangen av valør bronse.

Det var filmen «Car Wash» som Try har laget for Omo vaskepulver som innkasserte filmløven. Produksjonsbyrå på filmen har vært Bacon Oslo.

Trys Camilla Bjørnhaug har sittet i årets filmjury. Siden det er hennes byrå som sto for de norske filmhåpene i år, måtte hun gå på gangen i behandlingen av disse.

- Det var veldig gøy at den vant. De andre i juryen sa til meg etterpå at de likte den veldig godt. Noen hadde lyst til å stemme den til sølv… Det er hyggelig å vite, selv om det ikke ble, sier hun.

Se «Car wash» her (Artikkelen fortsetter etter filmen):

Sliten:

Det har vært intense åtte dager med filmjuryering, forteller Trys Camilla Bjørnhaug. - Nå skal jeg på hotellet og sove, sier hun til Kampanje. Foto: Hilde Nyman

- Nå får vi skjerpe oss
I år sendte norske byråer inn 48 reklamefilmer, to gikk videre til shortlist, og én fik altså løve. Det var Try som sto for begge de to norske filmene som var på shortlist, men er «Kjetil vs Sara» som Try har laget for Tine Melk nådde altså ikke opp denne gangen.

- Nå får vi bare skjerpe oss – i hvert fall på film. Jeg tror generelt så lager vi gode reklamefilmer i Norge. En vanlig reklamepause på norsk tv er jo kjempebra i forhold til mange land. Men det skal mye til å nå helt opp, sier Bjørnhaug til Kampanje.

Les også: Try kan vinne filmløve - Pol og SMFB med nye sjanser

Totalt har Try reklamebyrå med seg tre løver i bagasjen på vei hjem; én sølv og to bronse. Da har det gått nokså mye bedre for datterbyrået Pol, som har hele ni løver i kofferten. 

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Presenterte de siste vinnerne:

På lørdag formiddag avholdt juryene for film, titanium og integrated sine pressekonferanser der vinnerne ble presentert. Foto: Hilde Nyman

Bjørnhaug satt i filmjuryen i 2012 også, og har reflektert over at det i år er rekordmange kvinner i juryene.

- Det er veldig interessant å se hva som skjer når det er flere kvinner i juryen. Det gjør noe med diskusjonene. Det kvinnelige blikket fikk en annen oppmerksomhet i juryen enn tidligere. Det løftet diskusjonen til et annet nivå enn tidligere. Det har vært utrolig interessant å se forskjellen på de få årene, sier hun.

Det som står igjen som årets Grand Prix-vinner i filmkategorien er den britiske reklamefilmen «We’re the superhumans», som ble laget av kringkasteren Channel 4 til Paralympics i Rio. Det er Blink Productions og inhouse-byrået til Channel 4; 4Creative som står bak filmen.

Under pressekonferansen der filmvinnerne ble presentert, uttalte jurypresident Pete Favat fra Deutsch North America at det var en enkel jobb for juryen å velge Grand Prix-vinneren.

- Jeg tror det var den raskeste Grand Prix-beslutningen i Cannes Lions' historie. Etter å sittet sammen i åtte dager, trengte vi bare å se på hverandre og så hadde vi bestemt oss, uttalte Favat til de fremmøtte journalistene.

Bjørnhaug bekrefter at juryen var enstemmig, og at også hun er veldig begeistret for filmen.

- Jeg synes vinneren er helt fantastisk, både håndverksmessig og rytmen i filmen. Og det føltes bare helt riktig på alle måter, sier hun om årets Grand Prix-vinner.

Se filmen her (Artikkelen fortsetter etter filmen):

Danmark gjorde det skarpest av de skandinaviske landene i film-kategorien i år, med to sølv og to bronse. Den danske filmen «The DNA Journey» som The North Alliance-byrået &Co har laget for reiseoperatøren Momondo, vant to sølv. Samme byrå står også bak den andre, store danske Cannes Lions-suksessen i år; reklamefilmen «All that we share» som er laget for dansk TV2.

Den skandinaviske fasiten ender derfor med totalt 22 løver til Danmark, 21 løver til Sverige og 13 til Norge.

I den kategorien som heter Titanium søker man å premiere «game-changers». Juryformann Tham Kai-Meng fra Ogilvy & Mather globalt, fortalte at juryen var enstemmig da de valgte den nye omtalte «Fearless girl» som McCann New York har laget for State Street Global Advisors som Grand Prix-vinner.

I kategorien for integrated, som skal premiere kreative kampanjer, var det amerikanske «Boost your voice» fra byrået 180LA som fikk Grand Prix i år. Denne kampanjen skulle

Se filmen bak kampanjen her: