Selv om konkurransen er over for det norske teamet som representerte Norge i Young Lions Media i år, Christoffer Nergård og Mussa Dagnew fra mediebyrået PHD, henger ikke det unge mediebyråteamet med hodet av den grunn. Det norske Young Lions Media-teamet håpet på seier. Men da skuffelsen hadde gitt seg, kastet de seg ut i Cannes-livet.

- Det har vært innmari morsomt. Men det er klart at det ble et antiklimaks da vi skjønte at vi ikke vant, sier Christoffer Nergård til Kampanje.

Les også: Unge reklame-talenter skal kjempe i Cannes-konkurranse

Det har sunket inn at de ikke var best denne gangen – i denne kategorien vant Young Lions-teamet fra Storbritannia, med laget fra Australia på andreplass og det amerikanske teamet på tredjeplass.

- Det var nedtur i en halvtime - tre kvarters tid da vi skjønte at vi ikke hadde vunnet eller var på pallen, men så innser vi hvor vi er i verden. Premien da vi vant den norske konkurransen er jo å være her, og det er det som er rått, sier Mussa Dagnew.

- Fra stjerne til nobody
Søndag fikk de briefen – som var å lage en kampanje for Amnesty UK. Dagen etter skulle ideen jobbes frem og tirsdag skulle ideen presenteres for juryen. Det norske teamet forteller at de hadde stor tro på sin egen idé.

- Presentasjonen satt som et skudd, men det var kanskje ideen som ikke var god nok. Da vinnerne ble ropt opp, gikk vi fra å være stjerner til nobody på fem sekunder, sier Nergård ærlig.

- Hva har dere lært?

- Blant annet er det god læring i å jobbe under press. Vi lærer også mye om oss selv – dette vekket konkurranseinstinktet hos oss! Flere av de andre teamene hadde nok en fordel med at de bruker alle medier. I Norge bruker vi for eksempel i liten grad Pinterest, og glemmer kanskje denne kanalen, sier Nergård.

Artikkelen fortsetter etter filmen: 

- Alle bør prøve
- Hva vil dere si til andre unge bransjefolk som lurer på om de skal prøve å delta i Young Lions?

- Alle bør prøve det! Selv om man blir rangert sist av alle teamene, opplever man så mye her nede som man aldri vil oppleve hjemme. Nå løper vi fra rom til rom hvor smarte folk snakker, så det er bare å melde seg på, sier Dagnew.

De to har altså begge faste jobber i PHD, men vant plassen i Young Lions Media i konkurranse med andre bransjefolk under 30 år. Dagnew rykket nylig opp i PHD til å bli ansvarlig for programmatiske kjøp i byrået.

Les også: Han skal styre programmatisk i PHD