Forrige uke kunne VG fortelle at Apple Music satser tungt på artisten Sigrid Raabe fra Ålesund i en måned. Satsingen innebærer blant annet at artisten blir slått opp på store reklameboards i New York. Når Apple tar satsingen på Sigrid til Norge, har de valgt den samme strategien.

Valget har falt på JCDecaux nye digitale prestisjeinstallasjoner i Oslo: En 21 kvadratmeter stor digital reklameflate i en av hovedstadens travleste gater – Bogstadveien. Og det nye digitale utendørsnettverket på Aker Brygge.

- Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med at valget falt på oss og at vi får mulighet til å vise dette frem på de nye skjermene våre. Vi har gledet oss lenge til å kunne tilby disse flatene til norske annonsører, og det er selvfølgelig ekstra stas at nettopp Apple tar disse i bruk for å promotere en norsk artist når de for første gang gjør noe utendørs i Norge, sier salgsdirektør i JCDecaux, Torgeir Johannessen.

Utendørsselskapet ønsker ikke å opplyse om hvor mye penger det har kostet å sette opp de nye installasjonene.  JCDecuax er franskeid selskap som tilbyr reklameflater i bybildet og omsatte i 2016 for 242 millioner kroner og hadde et overskudd på 33 millioner kroner. 

Salgsdirektøren ønsker heller ikke å fortelle hva verdens mest verdifulle selskap har betalt for reklameplassen. 

- Men jeg kunne snakket lenge om kommunikasjonsegenskapene til disse installasjonene, og om hvordan de vil bidra til å kjøre kanalen utendørs enda mer attraktiv i tiden fremover, men det kan vi ta senere. I dag er vi bare glade for at Apple valgte oss, sier Johannessen.

Også hos mediebyet OMD som håndterer kampanjen på vegne av Apple i Norge er de entusiastiske i dag. Det er første gang Apple kjører en utendørskampanje i Norge. 

- Dette er spennende på flere nivåer. Dels å jobbe med Apple som er en innovativ merkevare også når det gjelder annonsering, samtidig som det er spesielt gøy at det er snakk om annonsering for en norsk artist som også gis stor oppmerksomhet internasjonalt. Til slutt er det selvfølgelig veldig tilfredsstillende å være først ute på de nye digitale installasjonene. JCDecaux har alltid fokusert på kvalitet, både når det gjelder selve produktet og flatenes kommunikasjons-egenskaper. Disse skjermene er intet unntak, sier kundedirektør i OMD, Petter Wiencke.