Jeg leste med stor interesse intervjuet med Berit Svendsen og Kristin Muri Møller på Kampanje, i forbindelse med Telenors lansering av den nye merkevaren «Yng».  De virker å være godt fornøyd med lanseringen – det er veldig bra! «Yng» er en tjeneste som henvender seg til målgruppen 18-28 år, en målgruppe som er krevende å nå frem til gjennom diverse mediekanaler.

De to gjør et poeng av at de har valgt litt andre mediekanaler enn de tradisjonelle, og uttaler blant annet:

«Unge mennesker ser jo ikke på lineær-tv lenger. De ser på tv på andre måter, ikke tradisjonell tv med fast sendeskjema. Å legge opp markedsføringen for dette segmentet er ganske enkelt slik sett, men utfordrende på andre måter, sier Svendsen, som leder et konsern som fortsatt tjener milliarder på tradisjonell tv-seing.»

I tillegg uttaler de to:

«Vi droppet tv-reklame og valgte heller å bruke andre kanaler der de unge befinner seg og resultatet ble som ventet. Vi er veldig godt fornøyd med responsen på markedsføringen, men det er ennå tidlig i lanseringen.»

 I sin første uttalelse har de to rett i at de yngre ser mindre på lineær-tv enn tidligere. Mediebildet er mer fragmentert og tilbudene langt flere enn tidligere. Men, og dette er et viktig men, en gjennomsnittlig person i aldersgruppen 18-28 år har hver dag så langt i år sett 77 minutter på lineær-tv! Ja, det er færre minutter enn 30-, 40- og 50-åringene, men 77 minutter er lang tid. Unge tv-seere ser altså godt over en time på lineær-tv hver eneste dag!

 Les også: Tapte 40.000 mobil-kunder - tror sterkt på den nye Yng-merkevaren

Les mer: Telenor skal vinne ungdommen - dropper tv-reklame og bannere på nett (Abonnement).

At Berit Svendsen og Kristin Muri Møller har hektiske dager og sånn sett ikke har full oversikt over medieplanene er fullt forståelig. Men at tv-reklame ble droppet er ikke korrekt.

De to uttaler også at tv-reklame ble droppet til fordel for andre kanaler der de unge befinner seg. At Berit Svendsen og Kristin Muri Møller har hektiske dager og sånn sett ikke har full oversikt over medieplanene er fullt forståelig. Men at tv-reklame ble droppet er ikke korrekt. Her i TV 2 har «Yng» sponset kortsporten på TV 2, i tillegg sponser de programmer på TV 2 Livsstil, TV 2 Humor og TV 2 Sport Premium. Kombinert med diverse sponsorat kjører de en 60 sekunder lang reklamefilm på sistnevnte kanal. «Yng» ble også lansert i forbindelse med X-games som ble vist på TV 2. Her var «Yng» sponsor, med påfølgende solid eksponering både på TV og digitalt.

Så, kort oppsummert: «Yng» har vært solid eksponert på stort sett alle TV 2s lineære kanaler siden lanseringen. En god kampanje på lineær-tv, som vi håper så langt har bidratt til denne lanseringens suksess!

Vi ønsker Telenor lykke til med den videre lanseringen og håper «Yng» vil fortsette å bruke TV 2s kanaler, også i tiden som kommer!