For én måned siden skrev Kampanje at Telenor nylig har avholdt en byråkonkurranse der deler av reklamekontoen til telegiganten, som i dag er plassert hos Try, har vært i spill. Byråer som SMFB, McCann og Pol skal ha blitt invitert inn i denne konkurransen.

Les mer: Try får færre Telenor-oppdrag

Like etter ble Pol presentert som reklamebyrået bak Telenors nye ungdomssatsing Yng, som erstatter Djuice i markedet.

Nå må Try dele enda mer av Telenor-kontoen med sitt datterselskap. Pol har i konkurranse med sju andre byråer vunnet en større rammeavtale med Telenor, og i første omgang skal det være Mobile-divisjonen i Telenor Norge som vil gi oppdrag til Pol.

- I likhet med mange andre store annonsører ser vi behovet for å knytte til oss flere samarbeidspartnere på dette området. Vi har store forventninger til Pol både når det gjelder strategi og kreativt arbeid som er tilpasset fremtidens medievaner, sier medie- og reklamesjef i Telenor Norge, Karianne Salicath.

- Gjennom det samarbeidet vi allerede har hatt med Telenor i forbindelse med lanseringen av Telenor Yng har vi blitt kjent med et utrolig spennende og fremoverlent selskap med mye flinke folk. Det er derfor ekstra hyggelig at Telenor har valgt å utvide sitt samarbeid med Pol betydelig gjennom denne avtalen og således fullt ut kunne ta ut synergiene av hele Try-gruppen. Men først og fremst er vårt fokus nå på å bidra positivt på enda flere områder for Telenor-konsernet, sier Kjetil Botten Skogly, strategisk rådgiver i Pol.

Les også: Pol og Anti skal vinne unge mobilbrukere for Telenor (abonnement)

Salicath bekrefter at Try ikke har vært en del av denne pitsjen, ettersom Telenor allerede sitter på en rammeavtale med byrået.

- Hvorfor kunne ikke Try ta disse oppdragene?

- Det er som jeg sier i meldingen, vi har lyst på en bredere portefølje å spille på. Nå skal vi først og fremst bli kjent med Pol, så vil vi etter hvert vurdere hvilke oppgaver som er naturlig å legge hvor.

Hva slags type opdprag Pol skal få, og hvordan fordelingen mellom byråene blir, er for tidlig å si noe om ifølge Salicath.

- Det kan jeg ikke si noe om foreløpig. Vi skal ta oss god tid til å bli kjent med Pol, og vi har jo Try som vi har pågående produksjoner med.

- Hvorfor falt valget på Pol?

- De har vist at de har kompetanse både på strategi og kreativ kraft i byrået og ikke minst evne til å tilpasse seg de store endringene som skjer i mediemarkedet nå og levere på et meget bredt spekter av kanaler.