I går kveld lanserte Pepsi sin nye reklamefilm med modell og Kim Kardashian-søster Kendall Jenner i hovedrollen. I filmen er Jenner på modelloppdrag når hun observerer en usedvanlig fredelig demonstrasjon i gatene og bestemmer seg for å kaste parykken for å bli med. Demonstrasjonen får sitt tilsynelatende gjennombrudd når Jenner finner på å gi en politimann en Pepsi, til enorm jubel fra folkemengden.

Responsen reklamefilmen har vært en helt annen. Adweek har oppsummert en rekke av reaksjonene, og det som går igjen er at filmen oppfattes som et tonedøvt forsøk på å kapitalisere på en voksende motstandsbevegelse i USA.

Eller som Teen Vogue sier det; #byepepsi. De påpeker at avslutningsscenen i filmen bærer en ubehagelig likhet til kjente fotografier fra Black Lives Matter-protester, som dette bildet fra Baton Rouge i Louisiana i fjor

Se filmen her:

Pepsi har ikke kommentert reaksjonene direkte, men sier i en uttalelse til Adweek at «dette er en global reklamefilm som viser folk fra ulike samfunnslag som kommer sammen i harmoni, og vi mener det er et viktig budskap å formidle.»

Det er Pepsis eget inhouse-byrå Creators League Studio som står bak filmen.

Mashable har - selvfølgelig - tatt på seg jobben med å samle de skarpeste reaksjonene på Twitter.