I år blir det Christer Magnussen og Martin Brurås Tønnessen fra The Oslo Company som skal representere Norge i Young Lions film.

- Først og fremst, tusen takk til Capa for muligheten, og til The Oslo Company som gjør det mulig for oss å delta, det er veldig kult. Det å representere Norge i Young Lions er veldig stort, og det er jo noe vi har snakket mye om, men det å faktisk skulle gjøre det, er jo noe helt annet. Nå gjenstår det bare å gjøre vårt beste for ikke å skuffe dere, sier de to i en melding fra Capa.

Norske representanter i Young Lions cyber blir teamet Thale Høy-Petersen og Ingrid Lea fra McCann. De er egentlig tre i teamet, men det er altså Høy-Petersen og Lea som skal delta i Young Lions. De har deltatt i Young-konkurransen i forbindelse med Eurobest; Young Creatives. Der har de vunnet gull i 2012 og sølv i både 2011 og 2014.

- Det er utrolig stas å få det ærefulle oppdraget å representere Norge i Young Lions! Vi håper Capa og KF reinnfører konkurranse som den norske kvalifiseringen neste år igjen, så det blir en morsommere og mer rettferdig utvelgelse. I mellomtiden skal vi selvfølgelig gjøre vårt beste for å vinne gull i Cyber, og det regner vi også med at Martin og Christer går for i Film!"

Prosessen rundt utvelgelse av disse to Young Lions-teamene har foregått på en noe annen måte enn tidligere i år. De siste årene har det blitt kåret nasjonale vinnere gjennom Gullblyanten. Nå signaliserer Cannes Lions-representant, tidligere Capa-ansatt Espen Strand Henriksen at årets prosess ikke ble slik man ønsket. Derfor kommer måten teamene velges på, bli endret til Eurobest Young Creatives og Young Lions neste år.

- Selv om utvelgelsen av YL Film og YL Cyber ble en tanke annerledes enn først planlagt, ender vi opp med to unge team fra øverste hylle som begge har markert seg i for eksempel årets Gullblyanten og som tidligere har vunnet edelt metall i internasjonale Young Creative-konkurranser. Nå bærer det ned til Cannes for å kvesse klørne mot 45 og 50 andre land/team, sier Strand Henriksen.

Det er allerede kjent hvem som skal representere Norge i Young Lions Media, nemlig teamet Christoffer Nergård og Mussa Dagnew fra PHD. Også team til Young Lions Marketers er valgt, det er Silje Seim Okstad og Gohar Sheikh Ali fra Orkla. De som skal representere Norge i Young Lions PR , Print og Design er ennå ikke klare.

Les også: Unge reklame-talenter skal kjempe i Cannes-konkurranse

Kun 15 andre land sender i likhet med Norge Young Lions team i alle sju kategorier. I tillegg sendes én student til Roger Hatchuels Academy.