På torsdagens store Gulltaggen-fest ble landets beste digitale reklamejobber premiert og best i klassen ble reklameveteranen Erik Heisholt og hans eget byrå Heisholt Inc.

De gamle er med andre ord fortsatt best. Heisholt, en traver i norsk reklamebransje helt fra tiden i Leo Burnett på 1990-tallet og som for noen år siden startet sitt eget byrå Heisholt Inc, vant nemlig den gjeveste prisen «Best in show» for lanseringskampanjen «The Live Minecraft Concert» han gjorde for Universal Music og The Gathering.

- Det viser i hvert fall at de eldste er færreste. Vi er fem stykker i byrået og det sånn det skal være. Pure creativity, sier Heisholt.

På Folketeateret torsdag kveld tok han imot sammen med nylig avgåtte markedssjef i Universal Music, Gjermund Moastuen. På priskvelden kunne Moastuen fortelle at han slutter i Universal for å ta en Master i markedsføring på Universitetet i Edinburgh. 

Om kampanjen trakk Moastuen frem budsjettet på prosjektet - eller mangelen på sådan. 

Se video med vinner-duoen direkte etter festen her:


Den kreative løsningen i kampanjen, som tok i gull i klassen «PR og fortjente medier», tok i bruk både tech, pop, gaming og kreativitet. For i fjor vår spilte popstjernene AlunaGeorge, Broiler og Lemaitre live to steder på én gang under åpningsshowet av den store spillbegivenheten The Gathering. Konsertene fant sted både på hovedscenen og i en helt ny mediekanal, nemlig spillet Minecraft. Kampanjen fikk stor oppmerksomhet verden over etter å ha bygget opp Vikingskipet i minste detalj i Minecraft for å huse gamere som ønsket å delta på den virtuelle delen av konserten.

Konserten ble promotert med postere, boards og filmer, samt Minecraft-universet. 

Med seg på jobben hadde Heisholt det kreative teamet Martin Brurås Tønnessen, Christer Magnussen og Geir Helgi Birgisson samt designerne Lauren Gaballo og Cecilie Wedhus.

Totalt ble det delt ut en rekke gull, sølv og diplomer i 13 forskjellige klasser. 

Men det var ikke Heisholt.Inc som vant flest gull og priser. Gullgrossistene denne gangen ble det nye selskapet Urban Infrastructure Partner og Anorak, som fikk flest gull hver, total tre. Urban Infrastructure Partner er en startup som har tatt over driften av hovedstadens bysykler fra Clear Channel. Gründeren, som altså ikke er et byrå, vant for en kampanje for Oslo Bysykkel.

Anorak fikk i tillegg til tre gull også to bronse og to diplom.

Flest priser totalt var det imidlertid reklamebyrået Try og Hyper som fikk med åtte priser totalt.

Også Starcom, Futatsu, Fluxloop, Mercedes-Benz og Aftenposten kunne dra hjem fra Gulltaggen med gull i lomma. 

Her ser du medaljeoversikten i årets Gulltaggen over de mest premierte byråene. 

Byrå/Annonsør Best in show Gull Sølv Bronse Diplom Totalt
Anorak   3   2 2 7
Urban Infrastructure   3       3
Hyper   2 2    4 8
Heisholt Inc. 1 1   1   3
Starcom   1 1     2
Futatsu Industries   1     1 2
Fluxloop   1        
Aftenposten   1        
Try     3   5 8
Kitchen     1 1 3