Creuna stokker om på kortene og henter Karl Fredrik Lund fra Telia til å lede den norske virksomheten, samtidig som Torstein Harildstad, som har ledet Creuna Norge siden høsten 2016, tar over rollen som konsernsjef etter Arne Hjeltnes.

Hjeltnes skal nå jobbe tettere på Creuna Norges kunder, og skal blant annet bruke mer tid på havbruksnæringen.

- Vi vokser med flere kunder fra havbruks- og sjømatnæringene, og disse virksomhetene representerer en fantastiske fremtid for Norge, sier Hjeltnes, som fortsetter som arbeidende styreformann i Creuna Norge.

Harildstad blir overordnet ansvarlig for implementering av konsernets nye nordiske strategi. 

- Må forstå teknologi
Frem til utgangen av mars i år hadde Karl Fredrik Lund stillingen som Vice President i Telia Norge. Planen var å gå over til en stilling som direktør for kategori, marked og e-commerce i Bohus i april, men det ble altså et svært kort opphold i møbelbransjen for Lund.

Nå gleder han seg til å ta fatt på sjefsstolen i Creuna.

- I 2017 er det naivt å tro at man kan skape gode kommunikasjonsløsninger uten å forstå teknologi. I Creuna har de samlet mennesker som kan design/merkevare og kommunikasjon og som jobber integrert med digital kompetanse. Det er nøkkelen til å skape gode brukeropplevelser. Jeg gleder meg til å jobbe med mennesker og prosjekter i et selskap som er så godt rigget for oppgaver jeg brenner for, sier Lund.

Tidligere har han hatt ansvaret for re-branding av Netcom til Telia, og han har videre fartstid som konsulent i KPMG hvor han arbeidet med forretningsutvikling og strategisk rådgivning.

Creuna-topper til konsulentbransjen
I løpet av et halvt har Creuna mistet både toppsjefen og nestsjefen. Først valgte Ole Morten Damlien å gå av som norsk sjef etter fem år, deretter forsvant også markedsdirektør Eirik Norman Hansen for å starte opp det han mener kan bli en konkurrent til sin gamle arbeidsplass.

Les også: Konsulentkjempe vil inn på byråmarkedet - henter inn Norman Hansen

Denne uken ble det kjent at også Damlien tar steget til konsulentbransjen. Han er klar for en ny jobb i Accenture.

Les mer: Tidligere Creuna-sjef går til Accenture

- Er den nye Creuna-ledelsen også et svar på den tiltagende og nye konkurransen fra konsulentgigantene Accenture og Deloitte som satser mer og mer på kommunikasjon og med det vil inn på det mer tradisjonelle byråmarkedet?

- I utgangspunktet er endringene riktige for Creuna og basert på Creuna sine behov. Ny leder i Creuna Norge kommer som en konsekvens av at den forrige sluttet. Når det er sagt er vi glade i konkurranse og når det gjelder konsulentgigantene er det de som kommer etter i en løype Creuna for lengst har tråkket opp, sier Harildstad.

- Hvordan ser dere på satsingene til Accenture og Acando?

- Konkurranse fra nye miljøer som har sitt utspring i tradisjonelle systemintegratorer, er bra, det kan skape vekst i markedet for integrerte miljøer. Jeg er spent på å se hvordan kreative og kommunikasjonsfolk vil trives i de miljøene.

- Og det faktum at de henter inn tidligere Creuna-topper?

- Det er vi ikke så bekymret for, vi har mange flinke folk og et sterkt miljø. At noen slutter in en endringsfase er helt naturlig. Og på en måte er det et kompliment til Creuna. Det er mange nyansatte på vei inn og vi står foran betydelig rekruttering over hele kompetansebredden.

Totalt jobber det 350 ansatte i Creuna i Norden, og Norge og Sverige er de største markedene. Creuna omsetter for rundt 400 millioner kroner rundt regnet.