Navn: Ståle Asgeir Møystad Østhaug

Alder: 55 år

Stilling/firma: Adm. dir i Fjeldheim & Partners

- Fjeldheim & Partners går nok fremdeles under radaren for mange i bransjen – blir dere undervurdert av bransjekolleger?

- Mitt inntrykk er at vi ikke blir det. Men, at det kan oppfattes slik tror jeg har en naturlig forklaring. Vi har hele veien holdt fast ved at vi ikke skal være et tradisjonelt reklamebyrå, men et tverrfaglig fullservice retail reklamebyrå med fokus på kjede-merkevarebygging. For å etterleve dette, har vi i høy grad rekruttert utenfor bransjen og har derfor færre bånd og mindre kontakt med bransjen enn det mange andre byråer har. Så, dersom vi passerer under radaren, kommer nok det mest av at vi er et litt atypisk byrå. Vi er sjeldent å se på reklame-bransjefester, for å si det sånn…

- Bypåske eller fjellpåske?

- Det blir på fjellet og hytta på Sjusjøen. Der er det snøsikkert med skigåing og forhåpentligvis after-ski i solveggen.

- Hva har du helst i påskeegget?

- Har byttet ut marsipanpølser med Underberg Bitter - for helsens skyld…

 - Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på? 

- Da bør folk velge Klikk & Hent hos Ark og skaffe seg Jo Nesbø sin siste, «Tørst».

- Hvis du skulle skrevet en påskekrim om bransjen – hva har skjedd og hvem har gjort det?

- Da ville jeg nok måtte hente inn hjelp fra min bonusdatter Ronja Perez Møystad, og da hadde det fort blitt en thriller om hvordan kvinnene overtar makten fra de mannlige byrålederne i bransjen… Det viser seg nemlig at alle drinkene på Gullblyanten til de høye herrer er forgiftet, men ingen finner ut hvem som står bak… Vi deltar sjelden på festene, så jeg overlever, hehe.

- Det er jo mye prat om fake news for tiden – tror du på alt du leser i norske medier?

- Prinsipielt har jeg stor tillit til norske medier og i disse dager viser de at de er sitt ansvar bevisst ved opprettelsen av medietjenesten, «Faktisk».

- Blir du med over på DAB eller gir du opp radioapparatet når FM-nettet slukkes?

- Jeg har for lengst vært på Europris og gått til innkjøp av rimelige og velfungerende DAB-radioer, så jeg er med over.

- Hva kan man lære av Rema 1000s lansering av Æ og deres bestevenn-strategi?

- Æ-lanseringen er etter min mening en ubetinget suksess, ingen andre fordelsprogrammer har blitt lastet ned i større antall noensinne og fremover vil de utvidede fordelene bare bli enda mer synlige.

Når det gjelder «bestevennstrategien», så tror jeg den - etter sitt innhold - er et helt riktig grep. Rema 1000 har over tid blitt noe bred og det var behov for å stramme inn. Når det er sagt, kan jeg være enig med Odd Reitan i at man i ettertid kan se at det ble gjort noen feil i måten det ble kommunisert ut på. Det skal noe til å få et slikt budskap frem som en gladnyhet for bransjen, selv om det er et riktig grep for virksomheten, så kanskje det hadde vært bedre å gjøre endringen mer i det stille og i en annen rekkefølge. Det at gamle leverandører ble tatt ut før de nye leverandørene som skulle erstatte dem kom ordentlig inn, bidro etter det jeg forstår også til at det hele kom litt  skjevt ut i media.

- Blir Snapchat det neste store innen markedsføring eller taper de kampen til Facebook og Instagram?

- Snapchat kan være en fin måte å engasjere publikum på, for enkelte aktører, men i og med selskapet kaller seg selv først og fremst et «camera company», så kan man spekulere i hvilken grad de evner eller ønsker å konkurrere på lik linje med giganten Facebook og Instagram. VG er vel eneste norske mediehus som tester publisering av nyheter i Discover, og foreløpig bys det på lite innsikt fra Snapchat eller annonsørene, så det er alt for tidlig å konkludere på Snapchats evne til å konkurrere. Men for enkelte brands, produkter og ikke minst tjenester, som har muligheten, kan det være en interessant plattform å teste.