- 2016 ble et kanonår for utendørs som kanal i Norge samtidig som JCDecaux' omsetning vokser med mer enn markedet. Dette skyldes en fortsatt sterk posisjon hos norske mediebyråer, men også at vi 2016 klarte å øke omsetningen betraktelig på de pengene som går utenom byråene, sier markedssjefen i JCDecaux, Jo-Øystein Slinde, til Kampanje.

Det er første gang på mange år at omsetningen til det franskeide utendørsselskapet vokser. I 2012 hadde JCDecaux en omsetning på over 370 millioner kroner og det var på den tiden da selskapet satt med reklamekontraktene til både jernbanen og trikker, busser og t-banen i Oslo. Siden har det gått nedover. 

Konkurrenten Clear Channel har tatt over trikkene og t-banen i hovedstaden, samt vunnet flere flyplasskontrakter og den amerikanske rivalen er største aktøren på et utendørsmarked på rundt 500-600 millioner kroner.

Les også: Vant kampen om reklame-millionene på flyplassene

Les også: Tar jerngrep på Oslos gater

Slinde gleder seg over at utendørs som kanal gjør det bra og har en markedsandel hos mediebyråene på rundt fem prosent.

På tre år har utendørs som kanal økt sin andel med ett prosentpoeng.

- Utendørs som kanal har nå en aller sine høyeste andeler noensinne og den høyeste andelen vi har hatt noen gang. Det er mye snakk om det digitale. Men det er den store etterspørselen etter vårt klassiske varelager og den formidable publikumsveksten i vår kanal som er den viktigste forklaringen på at vi øker. Vi er snart den eneste dekningskanalen igjen der ute, og norske annonsører synes for alvor å ha fått dette med seg, sier Slinde.

Overskuddet før skatt endte på til JCDecaux endte på nesten 33 millioner kroner, en vekst på 8,7 millioner kroner sammenlignet med 2015.

Også eieren JCDecaux i Frankrike har lagt frem tall og de viste et overskudd på 353 millioner euro og en omsetning på nesten 3,4 milliarder euro. Selskapet har en markedsverdi på 6,76 milliarder euro men for aksjonærene har det ikke vært det beste året. Siste 12 måneder har aksjen falt med over 14 prosent.  

Her ser du tallene til JCDecaux i Norge i 2016. Alle tall i MNOK. 

JCDecaux 2016 2015 Endring i %
Omsetning 242,3 218,7  + 10,7
Driftsresultat 32,8 23,8  + 37,8
Resultat før skatt 32,9 24,3  + 35,4