Mestvinnende kampanje under dagens Stella-utdeling på Oslo Konserthus, var Trys kampanje «Tinemelk – hvordan snu en supertanker», for Tine Melk, som funklet sterkest med fire stjerner. Med en målsetning om å stanse det store salgsfallet de siste årene, blant annet ved hjelp av kommunikasjonskonseptet «Ingenting slår et glass iskald Tinemelk», snudde byrået salget fra en estimert nedgang på 160 millioner kroner til en oppgang på 100 millioner kroner.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: «Utfordringen er smart løst, og har beviselig hatt god effekt. Isolasjon av effekten er også redegjort for, med en god drøfting av øvrige potensielle faktorer som påvirker. Isoleringen av kommunikasjons rolle er dermed meget godt utført.»

I tidligere år har Stellas Ærespris gått til enkeltpersoner, men i år valgte juryen å premiere et byrå som har vunnet Grand Prix to ganger og har sanket til sammen 25 Stella-stjerner, nemlig Try reklamebyrå.

Under prisutdelingen Stella – Effektiv kommunikasjon ble ni caseoppgaver av 33 kvalifiserte bidrag premiert. Det er Kreativt Forum som står bak konkurransen, som er laget etter mønster av den britiske IPA Effectiveness Awards. I Stella er det antallet stjerner som utgjør valørene, og det er teoretisk mulig å vinne opptil fem stjerner, noe som ennå ikke har skjedd siden konkurransen ble etablert i 1998. Svein Roger Selle fra Geelmuyden Kiese var konferansier under prisutdelingen.

Vipps og Fosterhjemsrekruttering fikk tre stjerner
To casoppgaver mottok tre stjerner hver i årets konkurranse: Pol for lanseringen av DNBs mobilbetalingsløsning Vipps og HK reklamebyrå for fosterhjemskampanjen til Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet).

Førstnevnte har de aller fleste nordmenn fått med seg: Da DNB lanserte Vipps i mai 2015 var Vipps-caset hadde skyhøye ambisjoner: De skulle ha 400.000 nedlastninger og 100.000 brukere i løpet av tre måneder og en million nedlastninger i løpet av et år. Resultatet var over all forventning, og etter 13 måneder hadde to millioner nordmenn lastet ned Vipps, mens verbet «å vippse» forlengst var veletablert.

I caset «Fosterhjemsrekruttering 2015-2016 av HK Reklamebyrå for Bufdir, forteller de historien om hvordan ny innsikt ble brukt til å utvikle ny strategi og nytt kommunikasjonskonsept som ga oppdragsgiver rekordresultater. I løpet av kampanjeperioden mangedoblet de responsen fra potensielle fosterforeldre, økte kjennskapen i befolkningen og endret holdningene til det å være fosterhjem.

Én caseoppgave vant to Stella-stjerner i årets konkurranse: «Smash! Til nye høyder ved å finne tilbake til røttene» av Saatchi & Saatchi for Orkla/Nidar. Etter en jevn salgsnedgang de siste årene ble Smash! relansert med et tydelig budskap:  noen ganger er det helt ok å gi litt faen og tillate seg selv litt ren nytelse. Med en TV-tung kampanje og en sosial hale lykkes byrået å tredoble salgsmålene og etablere salget på et konsekvent høyere nivå.

Énstjerners caser
Totalt var det fem caseoppgaver som vant én stjerne hver:

«Meny – Spiser du bedre, lever du bedre» av Kitchen for Meny om hvordan kampanjetiltak har snudd butikkjeden tilbake til kjernen og bidratt til vekst og økt kjennskap

«Diadora Delivery» av SMFB/SMFB Engine, om relanseringen av løpeskoen N9000 i flere markeder internasjonalt

«Det handler egentlig ikke om forsikring» av Hjaltelin Stahl for Tryg Forsikring, om hvordan ny kommunikasjon økte gjennomslagskraften til selskapet og skilte Tryg fra konkurrentene

 «Bergen International Festival Brand Campaign 2013-2016» av Anti Bergen for Festspillene i Bergen, om hvordan den nye merkevareidentiteten fungerte både som reklame, produkt og performance, og førte til en eksplosjon i antall deltakere. Det samme bidraget mottok også Hegnars Businesspris

 «Operaen – WAR» av Red Media Consulting for Den Norske Opera & Ballett, om hvordan Operaen benyttet sin største styrke, fasaden, til å fortelle de på utsiden hva som skjedde på innsiden.

Det ble ikke delt ut Grand Prix i årets konkurranse.