Christoffer Nergård og Mussa Dagnew skal representere Norge på reklamefestivalen Cannes Lions til sommeren.  Det er åttende året på rad at Mediebyråforeningen i samarbeid med Capa, Norges representant for Cannes Lions, avholdt den nasjonale konkurransen om å få delta i talentkonkurransen Young Lions Media.  

- I år som i fjor var det knivskarp konkurranse om de øverste plassene, og i den forbindelse har juryen hatt en morsom, men samtidig krevende jobb med å komme frem til de endelige vinnerne, sier Espen Klepper, administrerende direktør i Omnicom Media Group og styreleder i Mediebyråforeningen.

Hele tolv unge team konkurrerte om plassene og der oppgaven var å legge en mediestrategi for HjemJobbHjem (HJH), et mobilitetsprosjekt som retter seg mot arbeidsreiser i Rogaland. Formålet er å gjøre det lettere for ansatte å sette fra seg bilen hjemme ved å knytte sammen kollektiv, sykkel og gåing.

- Først og fremst er vi imponert over at de arbeidene som ble presentert holder et meget høyt nivå, og det er utrolig gøy å se at det gror godt med nye, flinke, og engasjerte team som i fremtiden vil være med å utvikle mediebyråbransjen videre. Vi er nå helt klart inne i en spennende tid hvor nytt tankesett og mediemuligheter preger kommunikasjonsfaget, sier Klepper

Samtlige team kunne ifølge juryen vise til grundig målgruppeinnsikt, en tydelig strategi og ikke minst en innovativ medieidé som favner målgruppen og deres mediebruk, men til slutt gikk seieren til det unge teamet fra PHD, Sølvplassen ble også vunnet av et team fra PHD bestående av Jonas Floberg og Jørgen Aksnes, mens bronsen gikk til Red med Jarand Landmark og Erik Holm.

- Oppgaven i Cannes blir å skape en innovativ mediestrategi i løpet av 24 timer for et veldedig formål.  Det norske teamet skal dermed konkurrere med team fra hele verden hvor den mest overbevisende kommunikasjonsstrategien med best uttak av idé blir kåret som vinner, så nå gjenstår det bare å krysse fingre for at vinnerteamet gjør det like skarpt i den internasjonale konkurransen, sier Gareth Williams fra Capa. 

Det arrangeres talentkonkurranser i alle kategorier som design, PR, medier og reklame og i fjor ble det sølv i både PR og design. 

Les også: Design-sølv til unge løver

Les også: Jubelbrøl for norske PR-talenter i Cannes