Like før sommerferien i 2015 kunne en hoppende glad McCann-sjef Linda Nordheim konstatere at det å vinne reklamekontoen til Norsk Tipping foran nesa på Try, var som å «vinne i Lotto». Men ved periodens utløp etter to år, velger Norsk Tipping ikke å benytte seg av opsjonen på ytterligere to år, men gjør i stedet store endringer. 

- Ja, vi har bestemt at vi skal gå ut og gjøre én stor anskaffelse. Det er en del avtaler som går ut i år, og da har vi bestemt at vi skal ha en større anbudskonkurranse for å samle kontoen. Vi har bestemt oss for å gå ned på antall samarbeidspartnere, forteller leder for markedskommunikasjon i Norsk Tipping, Kristin Røe, til Kampanje.

Les også: - Som å vinne i Lotto

Anbudet som nå er lagt ut, er delt i to områder; tjenesteområde 1 er reklamebyråtjenester, og dette området har en ramme på 70-140 millioner kroner over fire år, mens tjenesteområde 2 er innholdsmarkedsføring og produksjon med en ramme på 20-60 millioner kroner – begge beløp eksklusive mva. og kun veiledende. 

- Anbudsverdien er et betydelig beløp, og er etter sammenslåingen vi nå gjør, den største vi har hatt på området, forteller Røe.

Glad reklamegjeng:

McCann vant Norsk Tipping som kunde for to år siden, men allerede nå må reklamebyrået til Linda Nordheim ut i en ny pitsj for å forsvare kunden. Foto: Hilde Nyman.

- Ikke misfornøyd med McCann
Totalt har Norsk Tipping 16 ulike spill i sin portefølje; Lotto, Viking Lotto, Nabolaget, Eurojackpot, Extra, Joker, Keno, LangOddsen, LiveOddsen, Tipping, Oddsbomben, Flax, KongKasiono, Bingoria, Belago og Multix. Og byråene som per i dag har avtaler med Norsk Tipping er; McCann, Try, Isobar, Siste Skrik og Saatchi & Saatchi.

Det eneste spillet som ikke er del av den nye anbudsprosessen, er Flax, som er en konto som Try sitter på. Røe forteller til Kampanje at denne kontoen blir «ledig» neste år.

- God forretningsforståelse er viktig for å lykkes med markedsarbeidet. Både det å lære opp og sette seg inn i vår virksomhet er tidkrevende. Derfor er det hensiktsmessig å samle. Det er mulig å søke på ett, eller begge tjenesteområdene. Det er derfor mulig det blir en eller to byråforbindelser etter denne anbudsprosessen, forteller Røe.

Også Saatchi & Saatchi er foreløpig fredet – de har et digitalt ansvar, og denne delen er heller ikke del av det store anbudet.

- Er dere misfornøyd med jobben McCann har gjort?

- Vi er godt fornøyd med McCann og de andre byråene vi samarbeider med. Dette vi nå gjør, handler mer om at vi ikke er fornøyd med så mange samarbeidspartnere med noenlunde lik kompetanseprofil fordelt på ulike merkevarer. Vi ønsker færre samarbeidspartnere med ulik kompetanseprofil som kan utfylle hverandre, sier hun.

Og proklamerer at byråene har forståelse for behovet for å samle byråforbindelsene sine.

- Vi har hatt god dialog med dem. Det fine er at de ser det samme som oss; veldig mye av det vi gjør kan gå på tvers av spill, merkevarer og kategorier. Vi har forsøkt å jobbe på tvers av byråer i noen tilfeller, men det er krevende og ikke så effektivt, forteller hun.

- Hvor mye regner dere med å spare på å kutte ned på antall byråer?

- Vi sparer ikke bare penger, men også arbeidskraft. Nå skjer ting så fort og kundene beveger seg på tvers av kategorier og merker. Vi bruker mye tid internt også på opplæring av byråer, så dette kommer til å bli besparende både når det gjelder økonomi og effektivitet.

Større enn noensinne:

Leder for markedskommunikasjon i Norsk Tipping, Kristin Røe, bekrefter at de har satt i gang den største pitsjen de noen gang har hatt. - Anbudsverdien er et betydelig beløp, og er etter sammenslåingen vi nå gjør, den største vi har hatt på området, sier hun til Kampanje. Foto: Norsk Tipping

Vil tilrettelegge for pitsjen
Pitsjen er organisert slik at frem til 27. april kan interesserte byråer melde sin interesse. Deretter vil Norsk Tipping velge ut fem byråer innenfor de to tjenestekategoriene - som går videre til kvalifisering.

- Vi har bestemt oss for å gå for kvalifisering. For å forberede oss har vi hatt noen markedsmøter og dialog med flere parter for å finne ut hvordan bransjen har utviklet seg. Mange av byråene har jo også endret forretningsmodell bare på ett år. Så vi har brukt litt tid på å ta pulsen på bransjen, sier Kristin Røe.

Hun forteller at de skal forsøke å tilrettelegge pitsjprosessen så mye som mulig for deltakende byråer.

- Vi har prøvd å lytte til innspill etter tidligere prosesser og kommer til å kjøre presentasjonene i Oslo. Det blir effektivt både for dem og oss.

Planen er at nye byråer skal bekjentgjøres innen utgangen av juli.

- Vi gleder oss, sier Røe.