I går kveld kom årets første reklametall fra Mediebyråforeningen. De viser at markedet vokser med nesten seks prosent godt hjulpet av en vekst på over 12 prosent på tv.

Les også: Sterk start på året - dagligvarekrig setter fyr på markedet

- Er det dagligvarekrigen som løfter tv også?

- Alle de store dagligvareaktørene er tungt til stede på tv, men det er også alle de andre store bransjene. Det er et veldig høyt aktivitetsnivå på tv og annonsørene opplever at tv virker veldig godt. Også i kombinasjon med digitale medier er tv veldig viktig, sier salgsdirektør i TV 2, Bjørn Gunnar Rosvoll.

Med den kraftige veksten øker tv sin markedsandel til over 40 prosent av totalmarkedet. Det vil si at fire av ti annonsekroner går til tv.

I går kunne medie- og forhandlingsdirektør i Dentsu Aegis Network Norge, Harald Eide-Fredriksen, fortelle Kampanje at den sterke veksten på tv måtte sees i sammenheng med «høy etterspørsel kombinert med prisøkninger.» Han kalte starten på året «høyst uvanlig»

Les også: TV 2 skrur opp reklameprisene - «betydelig» svarer mediebyråene

- Er det prisøkningene til TV 2 som løfter markedet?  

- Det er effekten av tv-reklamen som gjør at etterspørselen er stor samtidig som vi som alle andre ønsker å optimalisere prisen på produktene vi selger.

- Og det er mer eller mindre utsolgt frem til påske?

- Det vil være fulle tv-kanaler i hvert fall ut april og sånn har det vært siden starten. Det til tross for at vi har hatt ekstremt gode seertall så langt i år, sier han.

TV 2 har så langt i år nytt godt av svært sterke seertall på «Farmen Kjendis» og kanalen ble en av vinnerne da markedsandelene ble gjort opp for februar

Les også: TV 2 og Discovery holder stand i NRKs VM-fest

I går kunne TV 2 legge frem sine regnskapstall for 2016 og de viste at kanalen noterte seg for en rekordomsetning på 4,25 milliarder kroner. Det er en inntektsside som består av reklamesalg, distribusjonsinntekter og brukerbetaling fra TV 2 Sumo. Kampanje anslår TV 2s reklameomsetning til rundt to milliarder kroner.

Les også: Dyr tv-sport tynger resultatet -  men TV 2 tjener fortsatt penger

Rosvoll ønsker ikke å kommentere reklameinntektene isolert utover å si at utviklingen «var stabil og relativ flat i fjor».

- Vi håper på vekst i år. Starten på året har vært bra og det er et svært godt marked for tv-reklame akkurat nå.

- Kan vi oppleve at totalmarkedet for tv vokser med 12 prosent for hele 2017?

- Det høres litt mye ut. Men at det blir vekst er veldig sannsynlig når vi ser den inngangen vi har hatt på året. Det er en større vekst enn de fleste ville spådd ved begynnelsen av året.