I snart ti år har Jan Christian Fosseidbråten vært daglig leder i byrået han selv var med å grunnlegge, men i forbindelse med en større endring på eiersiden og en ny ledermodell, overlater Fosseidbråten rorpinnen til Bård Skjørtorp (38). Samtidig kommer det inn tre nye partnere i Los & Co. 

Fosseidbråten fortsetter i byrået han startet i 2008, men går over i en ny rolle viet til strategisk rådgivning og forretningsutvikling. Han blir også arbeidende styreleder og tar dermed over styreleder-rollen. 

- Etter mer enn 20 år i mediebransjen, hvorav nesten halvparten som leder av Los & Co ønsker jeg å jobbe enda mer direkte med kunder og strategi. Som byrå ønsker vi å jobbe mer intensivt med kombinasjonen forretningsutvikling og kreativitet. Jeg kommer til å fokusere på hvordan vi som byrå har den rette kompetansen internt og når vi bør inngå strategiske samarbeid med andre aktører, sier Fosseidbråten.

- Føles riktig å overlate roret
Han sier lederbyttet har vært planlagt siden i fjor høst.og at tiden føltes riktig for en slik beslutning.

- I 2016 gjennomførte vi store investeringer. Vi fullførte integrasjonen av Jimmy Royal, vi etablerte en ny ledergruppe og vi har rekruttert inn nøkkelkompetanse på seniornivå. Med dette på plass kjennes det riktig å overlate roret til Bård, sier han.

Den nye byrålederen, Bård Skjørtorp, er utdannet siviløkonom fra NHH og startet i Los & Co i fjor vår. Han kom  den gang fra Orkla, hvor han hadde vært i 11 år.

Les også: Henter fra Orkla og Norwegian

- Vi har en partnergruppe som tenker likt om bransjeutviklingen og er villig til å investere i stadig mer kompetanse, og Jan Christian og jeg utfyller hverandre godt.  Det å få muligheten til å lede byrået ser jeg både som en stor tillitserklæring og en faglig utfordring, sier Skjørtorp i en melding.

Inn på eiersiden:

Los & Co slipper inn tre nye på eiersiden; ny daglig leder Bård Skjørtorp, Ellen Fougner og Anders Aakre. - Tilbud om partnerskap er en måte å tiltrekke oss, og holde på, kompetanse, sier avtroppende daglig leder Jan Christian Fosseidbråten. Fra venstre: Jo Espen Johansen, Anders Aakre, Ragnar Roksvåg, Bård Skjørtorp, Ellen Fougner og Jan Christian Fosseidbråten. Foto: Los & Co

Tre nye partnere
Sammen med lederbyttet, åpnes det også for tre nye partnere i byrået. Foruten Bård Skjørtorp er de nye partnerne Ellen Fougner og Anders Aakre som kom til Los & Co gjennom fusjonen med Jimmy Royal. 

- Tilbud om partnerskap er en måte å tiltrekke oss, og holde på, kompetanse. Det er en av fordelene med å være et uavhengig, norskeid byrå, avslutter Fosseidbråten

Los & Co har ikke lagt frem tall for 2016 enda men for to år siden hadde byrået en byråinntekt på 66,3 millioner kroner og et overskudd på ni millioner kroner.