Nærmere 800 reklamefolk fra de aller fleste av de store, norske reklamebyråene var samlet på Oslo Plaza fredag kveld til den store kreativitetskonkurransen, Gullblyanten. Der skal de beste kreative reklamejobbene fra siste år premieres.

Og når alle priser er telt opp, viser det seg at det er Try reklamebyrå som er mestvinnende byrå. Byrået samlet både flest gull, priser og flest poeng i år. De to siste årene er det datterbyrået Pol som har sanket flest gull og poeng- selv om Try har innkassert flest priser.

I tillegg fikk Try-teamet Karin Lund og Øystein Halvorsen Gullblyantens hederspris.  Og at det var akkurat disse som vant, fikk Try-sjefen til å finne frem lommetørkleet.

- Jeg gråt. Karin har jobbet i Try i 17 år og byrået er 18 år, så hun var en av de første vi ansatte. Og her snakker vi reklametalenter! Nei, nå kan jeg ikke si mer, fordi jeg blir så rørt, sier Try til Kampanje. 

DNB-jobb ble mestvinnende
Mestvinnende jobb ble «Kåte Virlaval» som Try har laget for DNB. Bak denne jobben står Try-teamet Lars Joachim Grimstad og Egil Pay. 

- Det er veldig morsomt å jobbe med en kunde som tenker idé før plattform. Som ikke tenker på om det er en nettside, en SOME-strategi, en reklamefilm eller en DM. Jeg synes det er bra at DNB tør å satse på en idé som denne, sier Egil Pay til Kampanje etter prisutdelingen.

- Det er jo en ganske vill idé?

- Jeg tror bare det er Erlend Loe i hele verden som kunne klare å levere en historie slik vi bestilte den. Vi er veldig glade for at vi valgte ham, sier Pay.

I tillegg vant Try også gull for reklamejobber for Telenor, Tine og Norwegian.

Les også: «Avtalevilkår» blir til «Kåte Virlaval» i ny DNB-film

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stod bak vinnerjobben:

Lars Joachim Grimstad og Egil Pay er det kreative teamet bak den mestvinnende kampanjen i årets Gullblyanten. Her er de to avbildet spente under fredagens prisutdeling. Foto: Eivor Eriksen

Etterlengtet comeback
Fredagens reklamefest ble også et etterlengtet comeback for det som i mange år var Trys argeste konkurrent - SMFB. I 2013 og 2014 var SMFB det byrået med flest poeng i Gullblyanten, men de siste to årene har det vært stille fra byrået i konkurransen. 

Nå markerer byrået seg stort og blir nest-beste byrå, Blant de premierte arbeidene er gull for RiksTV og Freia.

Smash fra Saatchi 
Tredje-beste byrå ble Saatchi & Saatchi som blant annet vant stort for sin Smash-kampanje, laget for Orkla/Nidar. 

Kampanjen vant også en spesialpris for DM som Bring delte ut. 

Norske reklamebyråer har i år sendt inn 584 arbeider som Gullblyanten-juryen. 

De to siste årene er det altså Pol som har vært byrået som har oppnådd flest poeng under Gullbyanten, men i år er byrået skjøvet ned på en sjetteplass.

Hele oversikten over byråenes pris-fangst er publisert på Kampanje Premium.
Les den her: Ventetiden er over - Try tar tilbake gullblyanten-tronen 
(Abonnement)