Når regnskapet er gjort opp for 2016, kan Dinamo-sjef Hølje Tefre lene seg tilbake og nyte utsikten fra kontorene i Bjørvika. Kommunikasjonshuset flyttet fra et hovedkvarter på Lagåsen i Bærum til Barcode i Bjørvika høsten 2015, og Tefre tror flyttingen er blant elementene som har gjort byrået godt.

- Vi har hatt veldig god effekt av å flytte. For eksempel det å komme inn i en type kontorlandskap slik vi har nå, og akkurat der, har gitt enormt mye energi. Det var fantastisk på Lagåsen, spesielt når man hadde fester, men i løpet av et år har man kanskje tre-fire fester, men 300 arbeidsdager, sier Tefre til Kampanje.

De nye, åpne kontorlokalene der man sitter i landskap med utsikt over sjøen – nærmest midt i byen har også ført til at Dinamo er mer attraktiv arbeidsplass, tror han.

- Jeg opplever på mange måter at vi er en mer attraktiv arbeidsplass for unge mennesker. Da vi skulle ha unge på internship i høst, var fysisk plassering en av de tingene de trakk frem som positivt.

Tøff omstilling
Men de siste årene har vært omstillingsår for Dinamo. Kommunikasjonshuset har på få år mer enn halvert staben og har hatt tall som har stupt siden glansårene. Toppåret 1998 hadde kommunikasjonshuset et resultat på 12,2 millioner kroner, og siden den gang har det svingt kraftig. I 2015 var resultat før skatt på 1,4 millioner kroner, noe som var en enorm forbedring fra 2014-resultatet på 193.000 kroner. Fasiten for 2016-resultatet er en fremgang på 50 prosent til 2,1 millioner kroner.

- Det er på mange måter resultatveksten som har gjort meg trygg på at vi er rett vei. Det er signalet på det du gjør, er riktig. 2016 markerte et vendepunkt for oss. Andre halvår hadde vi en fin vekst og det har fortsatt inn i 2017. Det er fint å se, sier han.

- For du er fornøyd med tallene?

- Ja egentlig er jeg jo det. Det vi er mest fornøyd med, er at vi tjener penger. Det har gjort oss i stand til å klare snuoperasjonen. Det er vanskelig å kutte seg til suksess i denne bransjen, men nå har vi for første gang vekst og alt tyder på at det fortsetter slik i 2017. Det er ingen grunn til å tro at det skal bråstoppe, sier Tefre til Kampanje.

Byråinntekten i Dinamo endte på 51,4 millioner kroner, noe som er en liten nedgang fra 52 millioner kroner i 2015.

Les også: Kutt redder Dinamo-overskuddet

Byttet ut 70 prosent av staben

For det har vært en real snuoperasjon. Antall ansatte gar gått fra 112 ansatte i 2014 til dagens 55 Dinamo-ansatte.

- Og da tror jeg det blant dagens ansatte er 70 prosent nye folk siden 2014. Nå er nok 70 prosent av kundene også nye. Men slike snuoperasjoner tar alltid lenger tid enn man planlegger for. Hvis man hadde visst hvor lang tid det ville ta, hadde nok ikke mange gjort det.

De merker at byrået ikke bare er attraktive for dagens og morgendagens ansatte, men også kunder.

- Vi kan jo være ærlige og si at de siste årene har vi ikke stått på topp-ti-listen hos norske annonsører, men nå opplever at vi har fått fornyet interesse. Vi blir mer og mer forespurt om å delta i pitsjer eller kontaktet av kunder som ønsker å ta uformelle samtaler.

Av nye kunder den siste tiden, kan kommunikasjonshuset føye til Romerikes Avfallshåndtering (Roaf) på kundelisten. De vant pitsjen foran en rekke andre byråer. 

Les også: Lokker med 14 millioner til søppel-reklame

- Ikke enormt store
I dag vil Dinamo ikke kalle seg et reklamebyrå, PR-byrå eller design byrå – de definerer seg som et kommunikasjonshus, og mener det har sine klare fordeler.

- Vi er nok et av de få tverrfaglige kommunikasjonshusene som tilbyr hele spekteret innen kommunikasjon; klassisk reklame, PR, design, SEO, content og digitalt. Vi er ikke enormt store på områdene våre, men i sum har vi et bra produkt. Mange sier at de er et tverrfaglig hus, men jeg tør å si det med et rakt blikk.

I juni i fjor annonserte Dinamo oppkjøpet av to selskaper for å øke sin digitale kompetanse; gjennom oppkjøpet av Digitalfjord og dermed etableringen av Dinamo Performance. Deretter innledet Dinamo et strategisk samarbeid med app- og utviklingsmiljøet Norse Digital.

Les også: Dinamo inngår nytt digitalsamarbeid

Les også: Gründere selger til Dinamo - vil bli store på Google-søk

- Det er jo ikke mange årene siden dere var helt i toppen blant norske reklamebyråer - hva tenker dere om konkurransen fra andre byråer i dag?

- Planen er å utvikle den posisjonen vi har. Det som er vår styrke er at vi har et tverrfaglig hus. Det vi er best på, er å sette sammen tverrfaglige team, så vi er nok best når oppdragene er utfordrende og mangslungne, mener Tefre. 

Her er alle tallene til Dinamo as. Alle tall i MNOK:

Dinamo 2016 2015 Endring i %
Omsetning 76,3 81,7 -6,6
Byråinntekt 51,5 52 -1
Driftsresultat 2,4 1,6 50
Resultat før skatt  2,1 1,4 50