Det er snart 13 år siden Ingebrigt Steen Jensen og Line Jessen startet reklamebyrået Alle Gutta for Stabæk Fotball. Fire år senere kjøpte de ansatte byrået fra fotballaget og har drevet på egen kjøl. Med godt resultat.

Tallene fra 2016 er intet unntak, selv om byrået opplever et lite «dipp» i forhold til resultat før skatt. Omsetningen i byrået endte på i underkant av 36,5 millioner kroner, mot 30,6 i 2015. Det er en økning på 19 prosent.

Resultat før skatt endte på fire millioner kroner i 2016, mot seks millioner i 2015. Dette er en nedgang på 33 prosent. (Se alle tall nederst i denne saken)

- Det er fordi vi har ansatt. Vi får ikke uttelling av ansettelsene med én gang, og lønnskostnadene gjør at resultatet går ned, men inntektene kommer senere! Det er ikke noen grunn til bekymring, forsikrer daglig leder Line Jessen.

Les også: - Beste år noensinne for Alle Gutta

Gjør mer for eksisterende kunder
På kundesiden har byrået store kunder som Bama, Joker, Bakehuset og deler av NorgesGruppen, Fornebu S og Støtvig Hotel. De gjør også prosjekter for kunder som Font Forlag og Norges Musikkhøyskole.

- Vi har mange av de samme kundene som før, men har deltatt på et par pitsjer etter å ha blitt bedt om å være med. Vi har fått én ny kunde og tapt et par. Men vi gjør mer og mer for eksisterende kunder, så det må jo bety at vi gjør noe riktig, spør Jessen.

- Hvilke jobber er du mest fornøyd med fra i fjor?

- Jeg synes vi lykkes med stort sett alle jobbene vi gjør. Vår oppgave er å gjøre jobber som både gjør kundene glade men også som gir resultater. Vi har i liten grad hatt fokus på å vinne kreative priser samtidig. Nå har vi fått stadig flere yngre folk i staben som er mer opptatt av det, så nå skal vi sørge for å sende mer inn til konkurranser, forteller hun.

Samtidig understreker hun at det ikke betyr at priser er viktigere enn at markedsføringen faktisk virker.

- Det er kunden som er viktig. Men det trenger ikke være noen motsetning mellom å lage reklame som virker og det å vinne priser, sier hun.

- Har Alle Gutta blitt slik du tenkte i 2004?

- Ja, jeg er veldig stolt av Alle Gutta og det vi har fått til. Også er jeg glad i alle kundene våre. Jeg synes det er veldig spennende at vi er noen seniorer, noen midt på og mange juniorer. Jeg liker at vi har så mange unge, flinke folk som tar ansvar og tenker annerledes. Alle Gutta er i en spennende utvikling, sier Jessen.

Jessen bytter rolle
Om ikke lenge bestiller Line Jessen nye visittkort der tittelen «daglig leder» er erstattet med «rådgiver». Og det er selvvalgt, forteller hun.

- Dette er noe jeg har signalisert i noen år. Jeg har vært både daglig leder, rådgiver, prosjektleder og personalansvarlig. Nå vil jeg konsentrere meg om færre ting, og skal være rådgiver. Det har jeg ingen problemer med og jeg gleder meg, sier Jessen.

Hennes etterfølger er ansatt, men navnet på vedkommende skal ikke bli kjent før etter påske.

På eiersiden er det Ingebrigt Steen Jensen som er største eier gjennom sitt selskap Blue Dream (25,5%), mens Jan-Petter Johansen (Jappen) og Line Jessen eier 19% hver. Anne Katrine Bervell og Einar Schultz’ selskap Høvik Industriutvikling eier henholdsvis 12,5 og 12,4 prosent av aksjene.  Også Sindre Trollås og Odd Einar Hennøy er partnere, samt at byrået selv eier en pott. 

Her er alle tallene til Alle Gutta for 2016. Alle tall i MNOK:

Alle Gutta 2016 2015 Endring i %
Omsetning 36,4 30,6 19
Byråinntekt 19,4 18,9 2,5
Driftsresultat 4,0 6,0 -32,7
Resultat før skatt 4,1 6,0 -32,8