Vinmonopolets reklamefilm «Vær så snill!» er kåret til Norges beste reklamefilm vist på kino i 2016. Det er kinoreklame-selskapene Media Direct Norge og Capa Kinoreklame som står bak kåringen.

- Vi opplever at budskap, tone og alvoret i filmen stemte godt. Målgruppen er vanskelig å nå, men vi treffer den på kino. Vi er stolte over vinnerfilmen, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet.

Les mer: «Guffen» reklame fra Vinmonopolet skal stanse alko-langing

Bak vinnerfilmen denne gangen står reklamebyrået Try, med kreatørene Eirik Sørensen og Finn Knudsen. Einar Film står for produksjonen. Aksel Hennie står bak regien.

- Vi er veldig stolte av å vinne prisen. Mye av ideen var bygd på lyd, og det kom til sin rett på nettopp kino. Filmen fungerte veldig bra på kino. Alltid stas å vinne priser, sier konsulent Lars Mitlid i reklamebyrået Try.

Se filmen her (saken fortsetter under):


Juryen skriver blant annet følgende om vinneren av Gullfilmen 2016: «Det er en film som virkelig griper sitt publikum og som er særdeles sterk og effektiv. Budskapet er klokkeklart og den er godt produsert fra A til Å. Samtidig som budskapet er sterkt og alvorlig, så unngår filmen å bruke pekefingeren i sin kommunikasjon med målgruppen. Og ikke minst er vinnerfilmen en troverdig og solid avsender. Dette er en film som passer perfekt på kino. En verdig vinner av Gullfilmen 2016!».

Juryen har vært ledet av Lasse Gimnes i GimCom.

- Vinnerfilmen fra Vinmonopolet gjorde et svært sterkt inntrykk. Det er reklamefilm på sitt aller beste, og med et særdeles viktig budskap. Jeg er trygg på at budskapet i filmen er blitt tatt på alvor av målgruppen. Det er bare å gratulere Vinmonopolet med en viktig og sterk reklamefilm, sier Lasse Gimnes.

Fire filmer stod igjen i finalen og har konkurrert om hovedprisen. Sølvfilmen for første kvartal 2016 ble vunnet av Kreftforeningen, med sin «Gi for livet». Sølvfilm for andre kvartal 2016 ble vunnet av Telenor Bredbånd og filmen «Frieriet». VGs reklamefilm – «Etterlengtet nederlag» - ble kåret til den beste kinoreklamen i det tredje kvartalet i 2016. Vinmonopolets film «Vær så snill!» ble kåret til den beste kinoreklamen i det fjerde kvartalet i 2016.

Juryen har, i tillegg til Gimnes, bestått av Thomas Borge, researcher i Media Direct Norge AS, Silje Helen Gundersen, Insights and Research manager i CAPA Kinoreklame, Ingvar Sandvik, Marketing & Associate Director i Kantar TNS, Geir Kjærnes, adm. dir. i mediebyrået In Sight AS, Jannicke Haugen, adm. dir. i Nordisk Film Kino samt tidligere profilsjef i TV 2, nå strategisk rådgiver og partner i Breakfast, Ole Eliassen.