Jakten på årets tolv Sølvfisker, som til neste år skal kjempe om tv-seernes gunst i Gullfisken, har startet. I år ledes juryen av Torgeir Vierdal, byråleder i Anorak.

- Det er en veldig hyggelig henvendelse å få, sier han om jobben.

I fjor var det Pol-sjef Monika Augustsson som ledet juryen. Det var Try og Felleskjøpet som til slutt stakk av med Gullfisken.

Les mer: Try-team sikret seg sin fjerde Gullfisk – satte konkurrenter «sjakk matt»

Med seg i juryen har Vierdal fått Janne Jacobsen, markedsdirektør i Finn, Mona Lorenzi, leder massekommunikasjon i NSB, Jarle Bråten, Group Marketing Director i XXL, Hugo Føsker, produsent og partner i Fantefilm, Anne Marte Stange Smebye, kreatør og tekstforfatter i Kitchen, og Paal Tarjei Aasheim, rådgiver i McCann.

Sistnevnte var lenge kjent som Mr. Gullfisken for norske tv-seere, etter å ha ledet programmet hele ti ganger, og sist i 2004.

- Treffer både annonsør og byrå
Vierdals beste Gullfisken-minne er filmen «Tooth Fairy», som han var med på å vinne med i 2001 da han jobbet på kundesiden i McDonald's.

- Akkurat Gullfisken henger nok enda høyere hos annonsørene enn hos byråene, selv om den er viktig for byråene også. Det er gjerne den prisen som treffer både annonsøren og byrået, sier Vierdal.

Selv om mye har skjedd i bransjen siden 2001, er prisen i stor grad den samme. Juryen har heller ikke fått noe mandat om å tenke nytt i år, forteller Vierdal.

- Står Gullfisken i fare for å bli utdatert?

- Nei, det ser ikke sånn ut nå. Vi ser fortsatt at vi trenger å ha et trykk på tv for å brette noe ut fort.

- Men er den like viktig som den har vært?

- Ja, jeg synes det. Tv er et bredt medie og publikum er med på å kåre vinneren. Det er viktig å høre på dem.

Tror på Anorak-muligheter
Byrået Vierdal leder, Anorak, har én Søvfisk på samvittigheten. Det var i 2015 med filmen «Norwexico» for Matprat.

Les mer: Dobbel sølvfisk-debut for Anorak og Matprat

- Har dere noen kandidater som kan være med i år?

- Ja, det tror jeg. Det kommer kandidater på løpende bånd.