Da TV 2 arrangerte Gullfisken for 25. året på rad var det en beskjeden kreativ leder i Try som ankom Hotel Christiania Teater. Øystein Halvorsen var nominert med hele to filmer sammen med team-kollega, AD Karin Lund.

De to var nominert både med en film for Volkswagen og det som til slutt skulle vise seg å bli vinnerfilmen, «En bonde fra eller til». Men Halvorsen var langt fra sikker på seier.

Les også: Tv-seerne har talt - her er årets beste reklamefilm

- Vi får se, men jeg tror nok ikke det. Jeg har ikke lyst til å si noen ting. Det er fem-seks-syv filmer som kan vinne, sa Halvorsen da han møtte Kampanje på vei inn til sending.

Har vunnet fire Gullfisker
Men med reklamefilmer fra McCann, Los & Co Try i superfinalen, ble det til slutt en tur opp på scenen for Halvorsen og makker Karin Lund. Det var ikke første gang Halvorsen og Lund tok imot en Gullfisk – hele fire ganger har de to vunnet en Gullfisk. Den første kom i 2007 for Norges Blindeforbund og det gjorde også den andre som kom i 2010 – da var søte hunder som spilte hovedrollene i filmen. Siden den gang har det vært norske bønder som har tatt over, og Halvorsen og Lund kunne lørdag kveld notere seg for sin andre seier med Felleskjøpet.

Han sier han ikke klarer å rangere de ulike seirene.

- Nei, det vet jeg ikke. Det er like gøy hver gang og man får puls. sier Halvorsen.

- Hva er det med disse bøndene som appellerer så voldsomt til norske tv-seere?

- Nå var litt av utgangspunktet for å lage denne filmen, at vi skulle gjøre bøndene stolte. Det er mange bønder og jeg tror de liker filmen. Vi fikk nok noen stemmer fra bøndene der ute, sier Halvorsen.

Produksjonsselskapet bak filmen er The Directory og regissører er Steinar Borge og Roar Uthaug. 

Her kan du seiersintervjuet med Øystein Halvorsen.

- Et sjakktrekk
Den aller gladeste bonden i går – i hvert fall som Kampanje kunne spotte – var direktør i Felleskjøpet Henrik Thoresen.

- Filmen handler om å bygge tillit til den norske bonden og det å ha med Magnus Carlsen var et sjakktrekk, sier Thoresen.

Thoresen sier den første seieren i 2013 har betydd enormt mye for Felleskjøpet og den norske bonden. Han sier Felleskjøpet var kjent som merkevare, men ikke for hva det var, noe den første filmen løste.

- Du kan gange innsatsen vår sikkert 10-20 ganger. Jeg tror ikke vi aner hvor stor effekt det fikk for oss. Vi var lite synlige og vi var oppfattet som en butikk bare for bøndene, mens 50 prosent av det vi holder på med er jo for det private forbruket, sier Thorsen.

Her kan du se seiersintervjuet med Henrik Thoresen. 


Tror på tv-reklamen
Thoresen sier seieren i 2013 ga Felleskjøpet appetitt på mer tv-reklame og siden den gang har de lagt to andre tv-filmer i tillegg til vinnerfilmen fra i går.

- Denne gangen ville vi ha litt mer humor og trøkk for alle.

- Mye sies om tv-reklame og at den er på vei inn i solnedgangen. Hva sier du til de som lurer på om de skal bruke pengene på tv-reklame?

- Jeg tror du skal bruke pengene på tv-reklame, men du må konsentrere bruken. Du kan ikke være overalt. Men samtidig må du passe på å posisjonere deg digitalt og få med deg de digitale plattformene, sier Thoresen.

PS: Men selv om Halvorsen og Lund har vunnet fire Gullfisker er det likevel ikke mestvinnende i Gullfiskens 25. årige historie. Den tittelen er det Pol-teamet Janne Brenda Lysø og Stian Johansen har og det med hele seks Gullfisker. Sist gang Janne og Stian vant Gullfisk var i 2012 med filmen «George».