Reklamebransjens folkefest Gullfisken på TV 2 samlet i underkant 600.000 seere og det ga programmet et lite oppsving sammenlignet med de siste to årene. 

Les også: Gullfisken holder seg flytende, men får pepper

Med 584.000 seere var det snaue 100.000 bedre enn de siste par årene, og det er den høyeste ratingen for et «Gullfisken»-show siden 2013. Showet der reklamebyrået Try vant Gullfisken for sin reklame for Felleskjøpet, ga TV 2 en markedsandel på 41 prosent i 2016.

Les også: Tv-seerne har talt - her er årets beste reklamefilm

- Pinlig dårlig
Men ikke alle er like fornøyde med programmet, og en av dem er tidligere byråleder i McCann Worldsgroups mediebyrå IUM og i dag partner i Llowbank, Arne-Inge Christophersen.

Lørdag kveld blåste han ut på Facebook og kalte programmet for «pinlig».

Det står han ved også i dag.

- Folk har sikkert ulike meninger om programmet og det er prisverdig at TV 2 setter av tid til å hylle norsk reklamebransje samt vise de beste reklamefilmene som har gått på kanalen. Det skal TV 2 ha respekt for. Det koster penger å stelle i stand en slik fest og et direktesendt program, men jeg står inne for at det var et pinlig program, sier han.

Saken fortsetter etter bildet.

Raser mot Gullfisken:

Tidligere byråleder i McCann-huset, Arne-Inge Christophersen, mener årets Gullfisken-program nærmer seg pute-tv.

- Fortjener bedre
Han mener av respekt for både reklamebyråer, annonsører, regissører og produsenter – og ikke minst de som har brukt mange timer på juryarbeid for å finne de 12 finalefilmene fortjener bedre.

- Formen og innpakningen må være bedre. Norsk reklamebransje har fått mye kritikk i mange år og passer det særdeles dårlig med dårlig kransekakevitser, slapstickhumor og en utilpass programleder. At det er artister som enten ikke får noe respons fra salen eller har gått ut på dato hjelper heller ikke. Dette er noe av det dårligste jeg har sett på lenge, sier Christophersen.

Han sier han har forståelse for at det er «en risikosport» å sende live og at man ikke kan redigere og ta nye tagninger.

- Men nettopp derfor må manus være bedre og regien strammer. Det er rett slett ikke bra nok.

- Du sa programmet bekreftet fordommene mot reklamebransjen. Hva mente du med det?

- Hele showet blir stigmatiserende fordi norsk reklamebransje ikke handler om kransekakevitser og slapstick. Bransjen er ikke der i dag. Dette burde være en hyllest til flotte og kreative reklamefilmer også blir det i stedet pute-tv.

- Var «Gullfisken»-programmene bedre før?

- Det varierte før også, men det har aldri vært så dårlig manus og gjennomføring. Det er synd når det er så mange fine reklamefilmer.