IRMs kvartalsrapport viser en vekst på 1,6 prosent i de norske reklameinvesteringene i fjerde kvartal.

Totalt for hele 2016 gikk reklameinvesteringene tilbake med 2,2 prosent. Markedet omsatte totalt for 19,2 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra IRM.

Daglig leder Madeleine Thor mener veksten i fjerde kvartal gir grunn til optimisme.

- De siste årene har vært dystre på reklamemarkedet, kommenterer Madeleine Thor. Det har vært en ulykkelig kombinasjon av det strukturelle skiftet fra print til digitalt og en svakere konjunktur. Det positive resultatet for fjerde kvartal i 2016 kan indikere at bunnen er nådd, sier hun.

Flere mediekanaler satte ny rekord i 2016, inkludert digitalreklame, men også tv, kino og utendørs nådde nye høyder i fjor.

- IRM spår at markedet stabiliseres i 2017. At vi ser en vekst digitalt er en grunnleggende forutsetning for en forbedret markedsutvikling, sier Thor.

IRMs kvartalsrapport omfatter hele det norske reklamemarkedet. Andelen reklamekjøp som går gjennom mediebyråene var i vekst i 2016, viste tallene fra Mediebyråforeningen som kom ut tidligere i år.

Les mer: Kjøpte reklame for ni milliarder: - Voldsom innspurt i markedet

Mediekaken:

Slik fordeler reklameinvesteringene seg på de ulike mediekanalene. Internett er nå dobbelt så stor som tv med en andel på over 40 prosent. Kilde: IRM.