Lørdag går Gullfisken av stabelen på TV 2, og for 25. gang skal norske tv-seere stemme over hva som var fjorårets mest underholdende reklamefilm. Denne gangen er det Henriette Steenstrup som alene skal lede showet fra Christiania Teater i Oslo kl. 22.15.

På lørdag er det opp til tv-seerne å bestemme, men dagen før dagen har Kampanjes leserne pekt ut sine favoritter i en uhøytidelige avstemning.

Vi stilte spørsmålet:

«Hvilken film mener du bør vinne Gullfisken?»

Flest stemmer fikk «Kebabpizza» - som reklamebyrået Los & Co har laget for for One Call. 31 prosent ga sin stemme til denne filmen. Det kreative teamet bak filmen er Ragnar Roksvåg, Marit Rui, Marianne Ryalen, Hanne Skodbo Knudsen og Jan Christian Fosseidbråten.

Social Club, ved produsent Eva Båge og regissør Jesper Ericstam, har produsert filmen.

Se filmen her:

 

- Fine skuespillere, lun humor
«Kebabpizza» vant fjorårets siste Sølvfisk og One Call og byrået Los & Co sikret seg dermed finaleplass i Gullfisken sammen med 11 andre annonsører og byråer.

- Filmen som tar Sølvfisken for desember handler verken om ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk. One Call ringer julen inn med sin første Sølvfisk for filmen «Kebabpizza». Filmen er et stykke godt utført «hverdagsrealisme» - med god regi, fine skuespillere og lun humor, sa Sølvfisken-juryen om «Kebabpizza».

«Kebabpizza» har skapt debatt i reklamebransjen denne uken. En gjennomgang av årets «Gullfisken»-kandidater viser at det tilsynelatende bare er to filmer som inkluderer mennesker med minoritet- eller innvandrerbakgrunn. Den ene filmen – «Miami» av Try for Flax – portretterer en kioskansatt, mens den andre filmen – «Kebabpizza» av Los & Co for One Call – portretterer en kebabkioskansatt. Der stopper også representasjonen av minoriteter i årets Gullfisken.

Les mer her: Blendahvite Gullfisk-finalister får refs: - Bransjen må våkne

På andreplass havnet «Dagen er ikke helt den samme uten» -  som er laget av SMFB for VG. Den fikk 25 prosent av stemmene. «Miami» - en film Try har laget for Flax - endte på tredjeplass i Kampanjes avstemning med ni prosent av stemmene.

Les også: Se alle Gullfiskene-filmene her!

Vil du høre mer om Gullfisken? Klikk her for å få med deg forrige ukes podkast fra Kampanje, der vi hadde besøkt av juryleder og Pol-sjef Monika Augustsson for å snakke om årets sølvfisker og lørdagens prisutdeling.

Husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster.