Digitalbyrået Sempro er klare med sine resultater for 2016 og de viser at byrået som ble etablert av gründerne Terje Skarpnord og Kjetil Sinding fra Moss fortsetter veksten både på kundesiden og ansatte-siden.

 I fjor økte omsetningen med hele 84 prosent til 82,6 millioner kroner i selskapet som i dag teller hele 41 digitale markedsførere.

Byråinntekten økte fra 24,5 millioner kroner til 34,1 millioner kroner i 2016

Resultatet før skatt endte på 5,7 millioner kroner opp fra 3,9 millioner i 2015. Det gir en vekst på 47 prosent.

- Vi får stadig flere store merkevarer i porteføljen vår. Fellesnevneren for disse er at de ønsker helhetlige digitale konsepter, strategier og gjennomføring med fokus på målbare resultater, sier Kjetil Sinding til Kampanje.

Selskapet tilbyr tjenester som digital produksjon, video og distribusjon via automatiserte kjøp og jobber også tett opp mot de store, amerikanske teknologiplattformene Google og Facebook.

- Vi har kanskje Norges sterkeste kunnskap på Google og Facebooks produkter, og disse er ofte de bærende kanalene for våre kampanjer, sier han.

Blant de største kundene finner en Flisekompaniet, Subaru Norge og Brynhild Gruppen, men Sinding sier etterspørselen i 2016 «har vært sterk».

- Vi har måttet takke nei til en rekke nye kunder grunnet kapasitet. Det til tross for at vi har vokst med 14 nye ansatte i 2016. Vår vekst skal aldri gå på akkord med de resultatene vi leverer, så vi er ikke bekymret når vi takker nei. Vi ønsker selvsagt å levere til enda flere kunder, så vår plan for 2017 er å fortsette å tiltrekke oss kompetanse, sier Sinding.

Han forteller mener styrken i byrået ligger i kombinasjonen

- Det gjør at vi kan levere helhetlige løsninger til kundene våre der strategi, budskap, distribusjon og konverteringsplattformer fungerer i en helhet. Det gir gode resultater for kundene, og det er disse resultatene vi lever av, forklarer Sinding.

For to år kjøpte Egmont Publishing seg inn i byrået og sitter med en eierandel på 50,1 prosent av selskapet.

Les også: Derfor slipper content-gründere inn mediegigant

Om 2017 sier partner Jørgen Nilsson at de tror på fortsatt vekst.

- Selv om vi har vokst mer enn vi forventet, ser vi ingen tegn til at veksten skal avta sier partner Jørgen Nilsson.

Han sier videre at Sempros produkter vil bli enda viktigere i tiden som kommer.

- En større del av kundens markedsinvesteringer flyttes digitalt, og da spesielt over på Facebook og Googles plattformer. Parallelt ser vi at mediene åpner for en større grad av native ads og videreutvikler sine produkter. Vi leverer nå produkter som vi tror blir enda viktigere fremover, samtidig vil vi fortsette å etablere nye, sier  Nilsson. 

Her ser du resultatene til Sempro for 2016. 

Sempro 2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 82,6 44,8 + 84
Driftsresultat 5,7 3,9 + 46
Resultat før skatt 5,7 3,9 + 46