Etter en uke med kryptiske reklamefilmer med bokstaven «Æ» kunne Rema 1000 endelig slippe appen ut av sekken i dag.

Når kundene laster ned appen Æ, får de ti prosent rabatt på de ti varene de handler mest i kassen. Dette kaller Rema 1000 «ti på ti». Samme kutt får de også på frukt og grønt.

Les mer: Her er Rema 1000s Æ - går til priskrig med ny app

Hos McCann er det rundt 35 personer som har vært involvert i arbeidet med Æ, kan toppsjef Linda Nordheim fortelle til Kampanje.

- Det er minst 35 personer som har signert konfidensialitetsavtale for dette prosjektet. Mange har ikke visst om hele prosjektet, men kun deler av det, og da gjerne under et annet navn. Dette har også vært kalt Prosjekt Bella hos oss, sier Nordheim lattermildt.

Se videointervju med de tre her (artikkelen fortsetter etter filmen):

- Vi fant på navnet
Paal Tarjei Aasheim forteller at McCann har vært involvert det meste knyttet til Æ.

- Vi har diskutert mekanikk som «ti på ti»-begrepet, «personlig kuttisme», og hvordan Rema kan komme på offensiven igjen. Vi har vært med på å definere tjenesten og funnet på navnet. Vi har jobbet døgnet rundt, sier Aasheim.

I tillegg står Designit og Shortcut bak arbeidet med appen.

- Har det vært vanskelig å holde dette hemmelig?

- Det er jo tradisjonelt mye lekkasjer i reklambransjen. Men vi har jo øvd oss på slike situasoner før og på å holde kjeft. Blant annet under børsintroduksjonen til Statoil, forteller Aasheim.

- Er dette den største kampanjen til Rema så langt?

- Nei. Men det er bra laget og har blitt lagt merke til. Den er smart. Det var de ti butikkskiltene vi byttet ut som startet alt.

Men kampanjen har bare startet, forsikrer Linda Nordheim.

- Det er mye materiell som ligger klart og som skal ut i år, så dette er bare starten.