På tampen av 2016 skrev Kampanje at Mcash, en tjeneste med 510.000 aktive brukere, som første betalingsaktør i verden har lansert et eget tastatur som lar brukerne sende penger direkte fra Messenger, Snapchat og andre sosiale apper. 

Les mer her: Mcash inntar Snapchat og Messenger

For å lansere løsningen ønsket Sparebank 1, som eier tjenesten, å bruke målgruppen til å lage reklame. Banken inviterte derfor PR-studenter fra BI, Westerdals, Høgskulen i Volda og Høyskolen Kristiania til en nasjonal casekonkurranse. Oppgaven var som følger: «Å utvikle et konsept for lansering av tastaturet, som skal føre til aktivering av brukere i deres omgangskrets og aldersgruppe.»

Studentene fikk 48 timer til konseptutvikling, syv dager til kampanjegjennomføring og 3.000 kroner i budsjett. 29 stykker deltok.

Da studentkampanjene var ferdig ble de tre beste teamene satt på shortlist, og et team fra Volda ble til slutt kåret til konkurransens vinner. På vinnerteamet var studentene Sunniva Agnete Trøen, Karina Søby Eidukaitis, Svend Andreas Aspaas og Matias Hagen.

- Det var veldig lærerikt å være med på en slik type konkurranse, spesielt for oss som er så ferske i gamet. Når vi i tillegg måtte forholde oss til et budsjett og en reel kunde åpnet det for mange flere muligheter enn det vi vanligvis får. Det å få et innblikk i hvordan man kan ende opp med å jobbe etter endt utdanning gjør også at vi blir mer engasjert i forhold til studieretningen vi har valgt. Vi synes det er både tøft og modig at Mcash og Släger tør å satse på oss unge, slik at også vi får vist hva vi kan. Å vinne var så klart noe vi gikk inn for, men målet var å komme på short list. Derfor var det ekstra deilig å gå av med førsteplassen foran Westerdals, BI, Høyskolen Kristiania og de andre klassetrinnene, sier studentene til Kampanje. 

Vinnerteamet laget flere filmer, se to av dem her (saken fortsetter etter videoene)

- Har gitt oss verdifull innsikt
Hanne Norstrøm-Ness, markedsdirektør for SpareBank 1 Mobilbetaling, sier selskapet ønsket å jobbe tett på primærmålgruppen.

- Dette er første gang sosial betaling på tvers av apper er tilgjengelig, vi har derfor lite innsikt i hvordan tjenesten adopteres og hva som er viktige drivere for bruk. Ettersom stadig mer dialog flyttes til lukkede og sosiale grupper har vi hatt en hypotese om at unge folk vil være viktige tidligere brukere av tjenesten.

Hun utdyper:

- Vi kunne selvsagt lansert denne tjenesten som en normal soft launch, men ønsket å jobbe tett på primærmålgruppa og forstå hvordan de responderte på tjenesten. Prosjektet sammen med studentene har gitt oss verdifull innsikt i både produktutvikling og ikke minst respons på at tjenesten har wow-effekt.

Mcash har nå laget en egen reklamefilm for tjenesten, basert på vinnermaterialet fra studentene, men den er det PR- og kommunikasjonsbyrået Släger som har laget.

Se filmen her (saken fortsetter etter videoen)


- Hvorfor ønsket dere ikke å bruke en av vinnerfilmene som kampanjefilm, eller la vinnerteamet utvikle kampanjefilmen?

- Ettersom kampanjen til vinnerteamet allerede hadde ligget live i sosiale medier, ønsket vi å bygge videre på konseptet og aktualisere uttak frem mot jul. Teamet inviteres til å være med på opptak av neste innspilling, slik at de også høster erfaring sammen med produksjonsselskap.

- Kommer dere til å gjøre lignende prosjekter i fremtiden?

- Innsiktbasert lansering er definitivt viktig for oss, og vi kommer til å fortsette med dette fremover. I hvilken form og skala avhenger av hvilke produkter og tjenester som skal rulles ut. I Mcash jobber vi etter lean startup-prinsipper og  etterstreber «launch and learn» også i kommunikasjon.