Nylig lanserte Kreftforeningen lameghjelpe.no – en tjeneste som gjør det enklere for pårørende å hjelpe kreftrammede i deres hverdag. På nettsiden kan pårørende finne og sende gavekort på konkrete ting man kan hjelpe med, som husvask, barnepass eller tur med hunden. 

Det er det nyoppstartede byrået Brunch Oslo som står bak filmene som skal promotere tjenesten.

Les mer her: Try-utbrytere står bak Senkveld-kampanje

Se kampanjefilmen her (saken fortsetter etter videoen):

- Folk tenker ofte på kreft som en helt uangripelig sykdom og at det er lite man kan gjøre hvis man ikke er lege eller kreftforsker. Men det er jo masse man kan gjøre som pårørende, konkrete små ting som gjør hverdagen til kreftrammede enklere. Denne kontrasten mellom det uhyggelige og fæle, og varme og menneskelige ble utgangspunktet for filmen, sier kreatør i Brunch, Markus Johansson i en pressemelding. 

- Enten du går inn på lameghjelpe.no eller ikke så er det viktigste at vi blir bedre til å hjelpe hverandre i hverdagen, også hvis du bare er en god venn eller venninne. Kreftrammede trenger flere rundt seg enn leger og nær slekt, sier produsent Arne Thoresen i Kreftforeningen.

- Kult å jobbe med underdogs
Thoresen sier det var ekstra spennende at oppdraget gikk til Brunch Oslo.

- Det er alltid kult å jobbe med underdogs. Særlig når de har såpass solid bakgrunn og skjønner at det ikke bare holder med én film. Her har de også fått fart i budskapet ved å jobbe med presse, influencere og sosiale medier.

Brunch ble startet opp i 2016 og består av Simen Braathen, Markus Ivan Johansson og nevnte Øverland. Braathen og Johansson fra Try, men har tidligere jobbet for Leo Burnett, henholdsvis i Milano og New York. Andreas Øverland fra Plan-B TV, men har også tidligere jobbet som journalist i P3, Monster og Natt&Dag.

Filmen er produsert av Pravda, med Kristoffer Carlin på regi.