I filmen har regissør Stefan Faldbakken i White Rabbit latt seg inspirere av spillefilmer som «The Social Network», og har til hensikt å vise at Coop-konseptet er delingsøkonomi i praksis – og har vært det i 150 år.

- Coop er et utrolig sterkt felleskap bestående av 1,5 millioner medeiere. Og ved å stå sammen har felleskapet fått en kraft som gir oss muskler til å presse prisene, utvikle bedre medlemsfordeler og ikke minst dele overskuddet gjennom å gi kjøpeutbytte på alt medeierne kjøper. Kort sagt, Coop er delingsøkonomi, og det har vi vært i 150 år, uttaler Per-Olav Andersen, markedssjef for master brand i Coop.

Kampanjen vil gå på tv og sosiale medier og det vil komme flere filmer i samme serie.

- Coop ønsket et filmkonsept som kunne dramatisere fordelene ved eierskapsmodellen. Det er den som virkelig skiller Coop fra konkurrentene. Når vi utviklet konseptet kom vi raskt frem til hva Coop egentlig er - det er delingsøkonomi i praksis. Så når en hel start-up verden nå leter etter den nye store delingsøkonomi-ideen tenkte vi det var greit å minne om at dette har eksistert i 150 år, sier Per Kristian Voss Halvorsen og Behnam Farazollahi som har vært teamet i Anti.

Regissør Faldbakken håper seerne vil holde ut med en litt lengre film enn vanlig.

- Det var veldig gøy å kunne ta et slikt univers på alvor. I stedet for å lage en kort reklamefilm med ett sluttpoeng var tanken at seeren skulle få følelsen av at dette er en serie, med karakterer som utvikler seg og en historie som bygger seg opp. Det er klart at det krever litt, i disse fem-sekunder-oppmerksomhets-tider, men vi tror folk henger med og lar seg fange av gode historier og bra karakterer, sier Faldbakken. 

Her kan du se den nye filmen: