Administrerende direktør i mediebyrået MEC, Martin Bentzen, har de siste årene vært med på en tung snuoperasjon i mediebyrået som en gang var blant landets største. Byrået hadde en omsetning på godt over én milliard kroner, men i 2015 var omsetningen på drøye 300 millioner kroner.

Les også: MEC har mistet én milliard på fem år

Nå skal Bentzen gi seg som sjef i MEC på litt sikt, men det er ikke fordi eieren WPP er misfornøyd. MEC-sjefen går nemlig inn i en nyopprettet stilling som sjef for alle WPP-byråene i Norge i kraft av å bli operasjonell direktør (chief operating officer, red. anm) eller viseadministrerende direktør for eierselskapet Group M.

Dermed blir Bentzen WPPs øverste mann i Norge og den som får ansvaret for byråer som Mediacom, Mindshare, MEC og Maxus, som til sammen omsetter for over to milliarder kroner og er en av landets største byrågruppering sammen med Denstu Aegis Norge og Omnicom.  

- Det er ikke mange selskaper som håndterer og angriper transformasjonen på den måten vi i WPP og GroupM gjør det. Man setter seg i førersetet og investerer i teknologi, data og kompetanse. Det motiverer meg veldig sterkt til å være med å ha en hånd på rattet i dette arbeidet fremover, sier Martin Bentzen.

Han kommer til å fortsette å være MEC-sjef frem til en erstatter er på plass.

- Ja, og i hvert fall det neste halve året. Men vi skal ha en ny leder av MEC etter hvert. Jeg kan ikke ha jobben som sjef i Group M uten å gi minst 100 prosent, sier han.

Må finne sin egen erstatter
Bentzen har vært MEC-sjef de siste tre årene og må dermed ut å jakte på sin egen erstatter. Det skjer kort tid etter at WPP og Group M rett før jul avsluttet sjefjakten i Mediacom etter at Ruben Søgaard forsvant til Finn og Schibsted.

Les også: Mediacom har funnet sin nye toppsjef

Bentzen mener Group M-byråene står seg godt i markedet. Samlet jobber det rundt 250 mennesker i de fire Group M-byråene. I Group M jobber det rundt 35 personer.

- Vi har store ambisjoner og som gruppe skal vi fortsette å levere de beste løsningene i markedet, sier Bentzen.

Jonas Hemmingsen er nordisk sjef i Group M, Nordens største mediebyrågruppe, og han sier WPP skal styrke seg ytterligere i Norden.

- Vi ser et stort uutnyttet potensial i Norge, og har store ambisjoner for å øke vår forretning både organisk og gjennom oppkjøp, sier Group Ms Jonas Hemmingsen.

Viseadministrerende direktør i Group i Norden, Paw Saxgreen, sier man i selskapet er veldig glad for at Martin Bentzen har takket ja til å tiltre rollen som sjef for Group M i Norge.

- Med Martin Bentzens byråerfaring og hans kunnskap innenfor det digitale, er jeg sikker på at han er den rette til å posisjonere og styrke vårt tilbud slik at gruppen kan vokse. I rollen vil han ha fokus på hvordan vi kan øke verdien av våre leveranser til våre kunder og partnere slik at vi gjennom dette kan skape flere business-muligheter for hele gruppen, sier Saxgreen.