Den landsdekkende rørlegger- og butikkjeden Bademiljø er blant landet største aktører i sitt segment og har et tosifret millionbeløp i markedsbdusjett, uten at kjeden ønsker å gå ut med detaljer. Nå må kjedens tidligere hovedbyrå Involve finne seg i å dele denne markedsføringspotten med et annet byrå - Morgenstern.

Overfor Kampanje bekrefter marketingsjef Jørgen Baardson i Bademiljø at reklamekontoen nå splittes i to.

- Ja det stemmer at vi har vært hos Involve og har vært fornøyd med det. Og vi er fortsatt godt fornøyd. Vi skal ha to byråer, sier Baardson til Kampanje.

Baardson vil ikke kommentere fordelingsnøkkelen mellom de to byråene.

- Trist
Hos Involve understreker byråleder Kjetil Væhle at det har vært et langt og godt kundeforhold mellom Involve og Bademiljø, og det er med tristhet at han må konstatere at store deler av kundeforholdet forsvinner.

- Det er trist, men sånt som skjer. Vi har hatt et langt og godt samarbeid med Bademiljø, men de hadde tydeligvis behov for noe ny input. Verre er det ikke. Kunder kommer og går. Vi får litt mindre å gjøre for dem – det får vi ta igjen på annet vis. Men Bademiljø er fremdeles en viktig kunde for oss, sier Væhle.

Morgenstern får tv
Jørgen Baardson forteller at Morgenstern vil gjøre alt som har med kampanjer og tv for dem.

- Morgenstern er gode på film - de gutta er rågode. Dette betyr ikke at vi ikke er fornøyd med Involve, men Morgenstern tilfører noe som er bra for Bademiljø, og de kan se på ting med litt nye øyne, forteller Baardson.

Uka etter nyttår var første resultat av samarbeidet klart, da en ny reklamefilm begynte å gå på tv.

- Reklamefilmene var fine før også, men nå prøver vi å stå litt mer ut. Denne filmen er løs og ledig tonen og prøver å være sjarmerende og hyggelig, sier Baardson til Kampanje.

Hos Morgenstern er det teamet Torkild Jarnholt og Bjørnar Buxrud som skal ha det kreative ansvaret for kunden.

- Det er utrolig gøy å ha funnet en kunde der alt sitter. Bademiljø er en modig kunde som tør å utfordre og tenke nytt rundt taktisk kommunikasjon, sier daglig leder Ole Hustad i Morgenstern i en kommentar.

Morgenstern ble startet i september i fjor, og har siden den gang fått kunder som Finn og Høyre på kundelisten.

Les også: Try-utbrytere starter eget reklamebyrå

Les også: - Jeg er nok alene i Morgenstern om å heie på Høyre

Les også: Finn kutter Try - går til utbrytere