I Anoraks nye film for Matprat handler det om grisen og alt det som sies om den.

- Svinekjøtt er det kjøttslaget vi spiser mest av i Norge, og det er det mange gode grunner til. Vi ønsket oss en kampanje med glimt i øyet som minner folk om at svinekjøtt er en saftig, anvendelig råvare som er enkel å bruke og gir et godt utgangspunkt for retter fra hele verden, forteller Mariann Sletten, marketingsjef i Matprat.

Den første filmen har premiere i kveld. Flere filmer vil følge på i løpet av året.

- Folk sier mye rart om grisen. Man kan ha et svin på skogen, det kan være grisekaldt ute, man kan kjøre som et svin eller kjøpe seg en grisedyr veske. Språket er rett og slett en litt negativt ladet måte å bruke svin på, mens mat er en god måte å bruke svin på. Vi bestemte oss derfor for å la ting som blir sagt om grisen danne utgangspunktet for det kreative konseptet, snu litt på det og gjøre det om til noe humørfylt og positivt, forteller kreatørene Helena Egeland og Anna Gjendem i Anorak.

Filmen er produsert av produksjonsselskapet Pravda, og regissør Mikkel Sandemose.