Vinmonopolets reklamefilm «Vær så snill!» er kåret til den beste kinoreklamen i fjerde kvartal i 2016. Reklamefilmen fra Vinmonopolet fikk dermed sin Sølvfilm og er nå kvalifisert for 2016-finalen i reklamekåringen for kinoreklame.

«Vær så snill!» skal være med i kampen om Gullfilmen når status for 2016 skal gjøres opp. I månedsskiftet januar/februar skal det avgjøres hvem som får Gullfilmen 2016.

- Fremstår som genial
Juryen skriver blant annet følgende om vinneren for fjerde kvartal 2016:

«Dette er en veldig god ide som er godt produsert på alle måter. Leverer klart og tydelig på budskapet – og den klarer å kommunisere et alvorlig og viktig budskap uten å benytte pekefingeren. Og overgangen fra å være bedende til hysterisk fremstår som genial. En ren og sterk historie. Og Vinmonopolet står som en solid og troverdig avsender».

Se filmen her:

Bak vinnerfilmen denne gangen står reklamebyrået Try, med kreatørene Eirik Sørensen og Finn Knudsen. Einar Film står for produksjonen. Aksel Hennie står bak regien. 

Det er kinoreklame-selskapene Media Direct Norge og Capa Kinoreklame som står bak etableringen av Gullfilmen. I fjor gikk filmen «Butler» fra Joh. Johannson helt til topps – og vant historiens første Gullfilmen.

Dette er finalekandidatene:
Sølvfilmen for første kvartal 2016 ble vunnet av Kreftforeningen, med sin «Gi for livet». Sølvfilm for andre kvartal 2016 ble vunnet av Telenor Bredbånd og filmen «Frieriet». VGs reklamefilm – «Etterlengtet nederlag» - ble kåret til den beste kinoreklamen i det tredje kvartalet i 2016. Og nå er samtlige fire finalister klare.

Seks filmer var med i finalekampen om den fjerde Sølvfilmen i 2016. Det var Helsedirektoratets film «Ikke gå for hardt ut - på trening!», Ikeas «Frokost», Kreftforeningens «La meg hjelpe!», Tine Melks «Fra kua», Vinmonopolets «Vær så snill!» og Maxbo «Det aller beste er når du gjør det helt selv!».

Kino er reklamevinner
Kino er på offensiven både i forhold til antall besøkende og reklameomsetning. I fjor økte antall solgte kinobilletter fra 12 millioner til drøye 13 millioner, viser tall fra Film & Kino.

Reklamemarkedet for kategorien kino har hatt et voldsomt oppsving i Norge de siste årene. Etter fjorårets 11 første måneder er reklamemarkedet for kino opp 47,8 prosent, ifølge Mediebyråforeningen, og det i et totalmarked som hadde en tilbakegang på 0,8 prosent. Total-tallene for 2016 er ikke offentliggjort ennå.

Les også: Nå er Kino-Norge utsolgt for reklameplass