Kitchen legger til to nye kunder på kundelisten. Baderomskjeden Comfort-kjeden hadde sommer en pitsj for å finne sin nye kommunikasjonspartner, og de valgte Kitchen Reklamebyrå. Hos Comfort skal Kitchen ha ansvar både for tradisjonell og digital kommunikasjon.

- Kitchen viste spennende tanker for oss og vi likte deres tilnærming til kommunikasjonsplattform, merkevarebygging og promotion. I tillegg var vi imponert over det de har gjort for andre kunder som Meny. Valget var derfor enstemmig hos oss. Vi har høye forventninger til effekt av kommunikasjonen, sier konstituert admininstrerende direktør Siw Holter i Comfort.

Kreativt team hos Kitchen vil være Ole Henrik Stubberud og Bendik Romstad. Kitchens byråleder Haakon Dahl gleder seg til å ta fatt på jobben.

- Dette er et spennende marked og en litt underutviklet kategori. Comfort tenker allerede veldig spennende og offensivt rundt tilnærmingen til markedet og har gjort mye fint. Jobben vår blir nå å gjøre fagkunnskapen til rørleggerne mer tydelig og ikke minst attraktivt, sier Dahl.

Betalingsplattform til Kitchen
Også Retail Payment har valgt Kitchen som sitt nye byrå etter en pitsj.

- Som et nyetablert selskap med store og globale ambisjoner var vi på jakt etter ett byrå som kunne dokumentere strategisk kunnskap, kreativ kraft, speed to market og et globalt nettverk. Det fant vi i Kitchen, sier Hans Petter Hoel, administrerende direktør i Retail Payment.

Retail Payment eies av NorgesGruppen og Coop Norge. Et lag av handelsaktører, deriblant Rema 1000, Varnergruppen, Reitan Convenience, Umoe Restauranter og Moods of Norway, har stilt seg bak betalingsplattformen.

- Å få mulighet til å være med å lansere en helt ny betalingsplattform, åpen for alle, både nasjonalt og internasjonalt, er utrolig spennende sier konsulent Bjørn Polmar i Kitchen.

Fra venstre: Ole Henrik Stubberud (AD Kitchen), Bjørn Polmar (konsulent Kitchen), Hans Petter Hoel (Adm. Dir Retail Payment), og Tom Andre Engli Andersson (innovasjonssjef Kitchen).