Denne uken slapp Elkjøp to julereklamefilmer. Hovedbudskapet i filmene er at man i enkelte tilfeller kan si mer med gaver enn med ord. Én av filmene, «Tenåringssønnen», handler om det som tilsynelatende er en ukomfortabel situasjon i familieselskapet på julaften.

- Hva er tanken bak de nye julevideoene deres?

- Filmene er en del av kampanjekonseptet som vi kjører i år. Tanken er å fokusere mer på omtanken rundt gavevalg.  Kommunikasjonen vi har ute nå handler om tankene som ligger bak et kjøp heller enn selve gaven, sier Morten Ramstad Mikkelsen, markedssjef i Elkjøp, til Kampanje.

- Er gutten i filmen «Tenåringssønn» transkjønnet?

- Akkurat hvem eller hva personen er, er ikke så viktig for oss. Valget av tematikk var mer for å spille på en litt ukomfortabel situasjon som løses på en hyggelig og koselig måte. Noen ting er kanskje vanskelig å si, men da er det andre måter å si det på enn å si det med ord.

I august kunngjorde Elkjøp at DDB er selskapets nye hovedbyrå. Julefilmene er de første filmene byrået har laget for Elkjøp.

- Hvorfor denne tematikken?

- Vi har reflektert over det, og ønsker å lage kommunikasjon som kan stå ut i en tid det er veldig mye reklame som kjøres. Elkjøp er til for alle, uansett. 

Se filmen her: