I kveld slipper Discovery sin første promofilm knyttet til sin store, norske fotballsatsing. Det var i fjor på disse tider at det ble kjent at det amerikanske mediekonsernet bladde opp 2,4 milliarder kroner for seks år med rettighetene til den norske toppfotballen.

Da Kampanje snakket med Harald Strømme på vårlanseringen tidligere i år, sa han følgende om fotballsatsingen til amerikanerne

- Tv-serier er mer populære enn noensinne og Eliteserien blir den beste tv-serien neste år. Vi skal få norsk toppfotball ut fra betalingsmurer og treffe et bredt publikum. En del av det handler om å fortelle historiene bedre, sier Discovery-sjefen i Norge og Sverige, Harald Strømme.

I kveld er det duket for trekking av kampoppsettet for neste års seriespill og da er det også klart for premiere på en storslått promofilm som vekker assosiasjonene til «Game of Thrones» og det beste som sendes av amerikanske prestisjedramaer.

Premieren på filmen er klokken åtte i kveld på Eurosport Norge og sportssjef Jan Erik Aalbu sier serier er noe alle snakker om i dag og at det er noe av bakgrunnen for filmen. 

- Det alle snakker om rundt lunsjbordet i dag, er tv-serier. Og den serien som kanskje er den mest spennende av dem alle her i Norge, det er Eliteserien. I hvert fall for de som er glade i sport. Eliteserien har alt: 240 nervepirrende episoder med helter og tapere, drama og intriger. Det er disse elementene vi skal løfte fram igjen og dyrke gjennom våre sendinger. Denne promoen er en forsmak på dette, sier Aalbu. 

Det er reklamebyrået Pol som står bak den nye promoen til Eliteserien og Discovery og byrået skal også jobbe sammen med Discovery og TVNorge fremover. Promofilmen er deres første jobb for det amerikanske mediekonsernet i Norge.