Årets syvende sølvfisk går til VG som har børstet støv av det klassiske konseptet «Dagen er ikke helt den samme uten». Denne gangen med mobilen i hovedrollen. Det er SMFB som har laget filmen og dette er også deres første sølvfisk i år.

- Selv om budskapet er det samme, er det ingen tvil om at tidene forandrer seg. Derfor er det naturlig at mobilen er sentral i vår nye film som skal befeste VGs sterke posisjon, sa markedsdirektør Hanan Jahr i VG til Kampanje tidligere i år.

Les mer: VG lar mobilen spille hovedrollen

Se filmen her:


VG er slett ingen nykommer i Gullfisken. De har hentet hovedprisen tre ganger tidligere, sist i 1999 for «Puppy Love». Men avisen har ikke markert seg stort i de siste ti årne. Sist VG fikk en sølvfisk var i 2006 for «Skravlekjerringa» av Dinamo.

- VGs film «Football is coming home» tar hjem sølvfisken for juli. Historien om den gamle damen som følger fotballresultatene på VG Live i håp om å få besøk av en sønn som trenger litt trøst, er nok en sjarmerende film på konseptet «Dagen er ikke helt den samme uten». «Football is coming home» er en veldig fin film om fotball, som handler om veldig mye mer enn fotball, sier årets jury.

Kreativt team har vært Hans Martin Rønneseth, Hans Magne Ekre og Alexander Gjersøe