To meget sterke uker for reklamebyrået Try, fikk i kveld en foreløpig topp når en samlet reklamejury i den globale Epica-konkurransen kårer det norske reklamebyrået som beste uavhengige byrå blant byråer fra hele verden.

Les også: Try kupper PR-festen på første forsøk

Les også: Topper Byråprofil for 14. gang

Når Kampanje kan avsløre for byråleder Kjetil Try at Try reklamebyrå er mestvinnende, uavhengige byrå i årets Epica, blir han veldig glad.

- Ja, det er ikke vanskelig å kommentere på det! Særlig i lys av at det har vært noen oppslag i det siste om at norsk reklame ikke kan hevde seg i internasjonale konkurranser, viser dette med all tydelighet at det kan vi, sier Try til Kampanje.

- Det er ganske utrolig
Denne uken har det vært arrangert Epica, der Kampanje har en plass i juryen. Totalt ble det i år sendt inn 3.800 bidrag fra 66 land til Epica i år. Med årets prisfangst på ett Grand Prix, to gull, fire sølv og en bronse, er Try det byrået som står utenfor byrånettverkene som har håvet inn mest priser.

Les mer: Grand Prix til Try for Brad Pitt-stunt

Selv om Try nylig tegnet en samarbeidsavtale med verdens største reklamekonsern WPP, er Try fortsatt et lokalt drevet byrå heleid av Try og hans partnere.

- Det er ganske utrolig at et lite reklamebyrå som oss kan greie å bli beste uavhengige byrå - med tanke på hvem vi slåss mot. Jeg vet at det deltar byråer fra 70 land. Så det er en bragd. Det er ikke bare en fjær i hatten, men en hel fjær-hatt. Vi tar det med som en ekstrem viktig anerkjennelse, sier han.

Som uavhengig byrå gjorde Try det også sterkt i en tilsvarende kategori under reklame-VM i Cannes, der byrået ble i samme kategori «Beste uavhengige byrå» var på en 12. plass. Ser en bort fra byråer fra USA og Asia og Forsman & Bodenfors, som nylig ble solgt til M&C Partners, ville Try kapret en femteplass her.

- Blir lagt merke til
Som alltid, understreker Try at det i første rekke er å levere til kundene som er det aller viktigste. Men innrømmer at å vinne priser som dette, er ekstra moro.

- Det er skummelt å la reklamekonkurranser å bli det viktigste i livet til et reklamebyrå, men dette er i alle fall en enorm anerkjennelse fra journalister i reklame- og markedsføringsmagasiner over hele verden. Vi får tro at de har såpass peiling at de vet hva de snakker om, smiler han.

Han mener «Epica er en av de store konkurransene»,

- En slik pris veier tungt og blir lagt merke til. Det blir jo en slags egotripp, men vi lager jo likevel reklame som skal funke for kunden.

- Dette betyr ikke at jeg letter
Den siste tiden har vinden virkelig blåst riktig vei for Try reklamebyrå. Tidligere i måneden ble byrået kåret til vinner av «Byråprofil» og «Årets reklamebyrå» for 14. året på rad, og ble også kåret til «Årets Byrå». Under PR-bransjens konkurranse Gullkorn tok også byrået rotta på hele PR-bransjen i «Gullkorn» med å ta storeslem med Volkswagen-jobb samt vinne «Årets Gullkorn».

Datterselskapet Pol fortsetter suksessen med en andreplass i Byråprofil og Pol har også gjort det stort i Epica og andre konkurranser den siste tiden.

Nå er altså byrået kåret til årets uavhengige byrå, og vinner stort i Epica.

- Det virker som om dere er inne i en god flyt for tiden?

- Å vinne i reklamekonkurranser går alltid i bølger. Plutselig har man laget noen jobber som egner seg godt i konkurranser. Det betyr ikke at jeg letter eller tar av. Men det er en veldig klar indikasjon på at vi gjør ting riktig. Når vi ser at vi kan hevde oss i PR-konkurranser og også til de grader i en internasjonal reklamekonkurranse, bekrefter det at vi lager spennende, nytenkende og effektiv reklame, sier Try til Kampanje.

Og han legger til;

- Vi kan ikke gå og pante de trofeene og betale lønninger med det, men dette er veldig inspirerende – ikke minst for kreatørene, sier han på telefon fra Oslo.

 

Her kan du se hva Kjetil Try sa til Kampanje etter at han ble stemt frem som «Årets Reklamebyrå» og «Årets Byrå» på Kampanjes «Byråprofil».