Da Kampanje inviterte byråledernes «drømmekunder» - DNB, Telenor og Tine - på scenen på Byrådagen forrige uke, var et av temaene såkalt kreativ shopping.

DNB valgte nylig å gjøre en viralfilm med det nye reklamebyrået til Ray Kay, til tross for at de har et pågående samarbeid med Try og Pol. Tidligere i år shoppet Tine en tilsvarende løsning fra eventbyrået 6. Sans da meierigiganten lanserte brunosten i rosa Moods of Norway-innpakning.

- Vi er alltid åpne for smarte ideer og innspill, og tester gjerne, både for å orientere oss, utfordre måten vi jobber på og utvide verktøykassa. Men «kreativ shopping» som noe annet enn et supplement til tett samarbeid, er risikosport. Kreativitet er ikke hyllevare, men arbeid som krever god innsikt og forståelse for oppgavene som skal løses, og da bør byråene kjenne oss godt, sier Aina Lemoen Lunde i DNB.

Les også: DNB, Telenor og Tine er norske byrålederes drømmekunder

Tekstforfatter Janne Brenda Lysø i Pol er ikke bekymret for konkurransen fra utenforstående byråer på kundene de jobber med. Denne uken gjester hun Kampanjes podkast der hun kommenterer uttalelsene fra annonsørene.

- Vi må huske at det er mennesker som går på jobb, annonsørene også. Når man bruker ordet «shoppe» så vil jeg ta det over til hverdagslivet, for når man skal ut og shoppe privat går man i en butikk man er vant til å gå, fordi man vet hvordan det ser ut der og man har lyst til å gå dit flere ganger. Men de kan ikke bli sure på meg dersom jeg av og til går andre steder, sier Lysø til Kampanje.

Hun sammenligner reklamebyråvirksomhet med det å drive en butikk.

- Vår oppgave i Pol er å drive en butikk som våre kunder har lyst til å komme til, også må vi fortsette å utfordre dem og finne på nye ting som gjør at de har lyst til å komme tilbake, sier hun.

- Man vil gå der noen kjenner historien din, vet hvem du er og kjenner merkevaren din i et lengre perspektiv. Det er innmari slitsomt å bli kjent med nye mennesker hele tiden, fortsetter hun.

Likevel forstår hun at annonsørene også leter etter gode ideer utenfor sitt faste byrå.

- Ja, jeg skjønner at de gjør det av og til, det er rett og slett menneskelig å prate med noen andre enn den faste byråforbindelsen den, men at det blir en verden der man går ut og shopper hele tiden, det tror jeg ikke på.

Les også: Skapte sin største konkurrent (abonnement)

Hør den nyeste podkasten vår med Janne Brenda Lysø og Maria Aas-Eng fra henholdsvis T/A Pol og Red Media Consulting og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.