Første dag av Epica-juryering er over i Amsterdam, og i 22 kategorier er det konkludert med hvilke innsendte bidrag som er gullvinnerne. Alle gullvinnere er med i kampen om den aller gjeveste prisen Grand Prix – men denne avsløres ikke før torsdag kveld.

Pols innsendte bidrag der de laget et Syria-hus inne på Ikea på Slependen vant gull i kategorien for Events, men denne jobben vant ikke gull i kategorien «Experimental and Shopper Marketing», der den også var shortlistet. Den kan fremdeles vinne sølv eller bronse – det blir også offentliggjort torsdag.

Dermed slo juryleder Mark Tungates spådommer til, siden han i forrige uke løftet frem Pols jobb for TV-aksjonen som et kreativt bidrag med vinnersjanser.

- Pols rekonstruksjon av et hus i Syria inne i et Ikea varehus, er et godt eksempel på en kreativ idé som ikke er en konvensjonell reklameløsning, uttalte Tungate til Kampanje da.

Les også: Sju norske byråer kan vinne Epica-priser

Miljøvennlig Rusken-gull
I tillegg har Rusken-jobben som er innsendt av Kikkut vunnet ett gull i kategorien «Environment». Totalt er 22 kategorier avgjort på juryens første dag, og i morgen skal 31 kategorier juryeres.

Dessverre ble det ikke gull på Try-jobben «Miami» for Flax og Norsk Tipping, og heller ikke på Kitchen for LHL-jobben «Bad teddy». Men det er som sagt fremdeles muligheter for sølv eller bronse.

Kampanje deltar i juryen, så følg med for oppdateringer.