Kristoffer Joners kritikk av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug på Facebook skapte bølger mandag kveld. Hans oppfordring til folk om å donere penger til Norsk organisasjon for Asylsøkere er blitt hørt. I løpet av morgenen har det tikket inn 2,6 millioner kroner inn på NOAS sin konto.

Nå viser det seg at det er NOAS og reklamebyrået Anorak som står bak Joners Facebook-oppdatering om Listhaug. Generalsekretær i NOAS, Ann-Magrit Austenå, kunne røpe det på NRK Kulturnytt i dag. Torgeir Vierdal, leder i Anorak, er kompis med Kristoffer Joner, skriver NRK.no.

- Jeg tror ikke det er noen grunn til å føle seg lurt. Det er to venner som har snakket om noe som engasjerer i hvertfall en av dem veldig, sier Austenå, som forteller at Kristoffer Joner ville være med på dette etter at Vierdal i Anorak snakket med ham om det.

- Det er ikke noe angrep på en minister. Det er en kritikk av hvordan makt utøves, og hvordan en statsråd som har veldig stor makt snakker om andre mennesker og skaper frykt rundt andre mennesker, sier Austenå.

Les mer: Joner til Facebook-angrep på Sylvi Listhaug

Innlegget til Joner er tirsdag morgen likt over 80.000 ganger, delt nesten 50.000 ganger og kommentert nesten 6.000 ganger.

Listhaug har lagt merke til Joners innlegg, og skriver på Facebook at skuespillere, kommentatorer og resten av venstresiden har hevet seg på hylekoret.

- Hva vil dette hylekortet? Vil de ha svenske tilstander i Norge? Vil de at alle skal få bli om de behøver beskyttelse eller ikke? Vil de ha åpne grenser? Jeg blir iallfall ikke klok på dem, skriver innvandrings- og integreringsministeren.