Kinoreklame var en vekstvinner i 2015 og vil være det når dette året også snart er omme. Nå er norske kinoer utsolgt for reklameplass ut året.

- Kinoreklame har de siste årene hatt en meget god vekst. Kanalen har vært god til å dokumentere effekt mot et svært attraktivt publikum og man ser at kino gjør seg godt i mediemiksen med andre medier, spesielt tv. Tv og kino utfyller hverandre godt. Resultatet er at vi er utsolgt resten av året på nasjonal visning,  sier administrerende direktør Ronny Lieblein i salgsselskapet Media Direct Norge, som eies av Egmont, til Kampanje.

Mediebyråene har kjøpt kinoreklame for 78 millioner kroner etter ti måneder. Det er 49,8 prosent mer enn i samme periode i fjor.

Les også: Høyeste reklame-omsetning på to år

- 13 millioner besøkende er innen rekkevidde
Ronny Lieblein er strålende fornøyd med at nordmenn strømmer til kinosalene.

- 2016 har også vært et meget godt år for kinoene og i skrivende stund er det over 11,7 millioner besøkende. Det er en oppgang på ni prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Hvis avslutningen på året er i stil med fjorårets, så er 13 millioner besøkende innen rekkevidde og vil i så fall medføre det at vi får det beste året siden 2003. Kanskje det beste året på 2000 tallet? undrer Lieblein på.

- Annonsørene tenker «always on»
Han forteller at norske storfilmer som «Kongens nei» har bidratt til å trekke nordmenn til kinosalene. Krigdramaet troner alene på kinotoppen i år og er en av tre norske filmer på topp ti.

- Kinogjestene setter stor pris på de norske filmene, anført av «Kongens nei» og «Børning 2», som hittil har 695.000 og 430.000 besøkende. For øvrig er kinoprogrammet svært variert med noe for enhver. Kinoene har dessuten opptatt av å gi kinogjengerne en god opplevelse og mange velger å se film på kino på grunn av opplevelsen. Det handler om å gjøre noe sammen med andre mennesker, forteller han.

Les også: Vadseth bak kongelig krigsdrama i VG

- Fortsetter reklameveksten i 2017?

- Utsiktene for 2017 er meget gode. Flere og flere annonsører ser på muligheten for å ligge «always on» og antall briefer for neste år er sterkt økende fra i fjor. Vi tror dermed på en fortsatt vekst for kinoreklamen. Kinoprogrammet for 2017 vitner om mange attraktive titler og vil derfor også bli et godt kinoår, sier Media Direct Norge-direktøren.