De amerikanske annonsørene investerer villig vekk i reklame på mobilen og veksten i første halvår i år var på 89 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det utgjorde totalt 15,5 milliarder amerikanske dollar eller rundt 50 prosent av de totale investeringene i digital reklame, skriver Financial Times.

For et år siden hadde mobile rundt 30 prosent av den totale digitale reklamekaken, men nå tar mobil 47 prosent. Til sammenligning har det gamle bannerformatet en markedsandel på 19 prosent, viser ferske tall fra amerikanske IAB.  

- Dette er fortellingen om et vendepunkt. Desktop er nedadgående og mobilen tar dens plass, sier administrerende direktør i IAB, David Doty.

Ser en på reklamestatistikken i de norske markedene finnes det ingen gode statistikker for mobil annonsering, men både IRM og Mediebyråforeningen har internett-tall med mobil inkludert. På IRMs halvårstall ligger internett inkludert mobil an til å ta nærmere 40 prosent av totalmarkedet, men digitalt hos mediebyråene nå utgjør 32 prosent.