Cermaq blir den første store oppdragsgiveren som velger det nyetablerte byrået The Oslo Company, et byrå som er en hybrid av et reklamebyrå og tv-produksjonsselskap. Det er dermed et globalt selskap som har nappet på kroken til de to «bransjestjernene» Christian Steen og Trond Kvernstrøm.

Les også: Bransjestjerner slår seg sammen – lager nytt byrå

Laks- og ørretoppdretterne Cermaq har virksomhet i både Norge, Chile og Canada, med over 2.700 ansatte og tilstedeværelse i rundt 70 markeder.  Nå ønsker de seg et byrå som tenker nytt rundt oppdrettslaks.

- Cermaq skal styrke sin posisjon, og derfor velger vi The Oslo Company som vår samarbeidspartner. Byrået har strategisk og kreative kompetanse til å løse våre utfordringer, og et godt grep om hvordan vi skal unytte mulighetene på tvers av digitale og tradisjonelle medier. I Cermaq har vi behov for effektiv produksjon med stor distribusjonskraft for å løse våre globale behov. The Oslo Company vil hjelpe oss med forenkle denne prosessen, og ta ansvaret for å skape godt innhold på tvers av flere flater basert på vår nye strategi, sier Anders Tofte Wilhelmsen, markedsdirektør i Cermaq Group.

Daglig leder og partner i det nystartede byrået Christian Steen sier det blir «en veldig spennende oppgave».

- Cermaq har er en veldig spennende virksomhet, med et stort potensiale. I en verden som har et skrikende behov for sunnere og stadig mer mat, så har Cermaq en viktig oppgave. Jeg tror Cermaq har særdeles gode forutsetninger for å bygge en sterk selskapsposisjon, fordi de leverer produkter av høy kvalitet og er en veldrevet organisasjon som satser knallhardt på bærekraftig havbruk. Som en stor aktør innenfor en kategori der aktørene ikke er tydelig posisjonert, er det store muligheter for å skape resultater med god kommunikasjon. Vi gleder oss veldig til å ta fatt på denne oppgaven, sier han.

Det var i begynnelsen av oktober at Kampanje kunne skrive at Steen og Kvernstrøm hadde funnet sammen for å starte opp The Oslo Company. Steen var tidligere daglig leder i reklamebyrået SMFB, mens Kvernstrøm er på vei ut av TV 2. 

Her kan du se hva Cermaqs markedsdirektør Anders Tofte Wilhelmsen sa til Kampanje da vi snakket med ham på Den store annonsørdagen tidligere denne måneden om digital markedsføring: