Norske byråledere vil helst gifte seg med tech-byråene, kom det frem i Kampanjes «Byrålederundersøkelse» tidligere denne måneden.

Les også: Norske byråledere vil helst gifte seg med tech-selskaper

Nå følger det nye reklamebyrået til Schjærven opp med å kjøpe en majoritetspost i det svenske teknologiselskapet Madington og det med opsjon på å kunne kjøpe hele selskapet. 

- Vi lever i en tid hvor teknologi står sentralt i nesten alt vi som forbrukere foretar oss. For oss handler ikke dette utelukkende om å fylle digitale flater, snarere hvordan teknologi kan spille en sentral rolle i hvordan vi styrker markedsposisjonene til våre oppdragsgivere i hele Norden, sier Ben Christensen, byråleder i Empefire.  

Empefire-sjefen sier byrået kjøper seg inn «for å styrke sine leveranser innen kreativ bruk av teknologi, annonseteknologi og produksjon til digitale flater.»

- Vi opplever Madington som en skjult skatt, som flere store merkevarer, mediehus og byråer allerede har hatt et godt forhold til. De har opparbeidet seg en sterk posisjon som et fagmiljø man  går til når man har behov for teknologisk bistand, det være seg innenfor annonseteknologi, digitale produksjoner eller utvikling av prosesser og systemer for å forenkle hverdagen. 

De to selskapene har samarbeidet en stund og nå endte det opp med at Empefire gikk inn på eiersiden i selskapet, som holder til i Trollhättan i Sverige. 

- Vi får tilgang til et større marked og betydelig kompetanse innen markedskommunikasjon og strategi. Det er også en herlig følelse for alle medarbeiderne at vi fra vår lille boble på jernbanestasjonen i Trollhätten virkelig har satt vårt selskap på kartet i Norge og at vi nå blir en del av et såpass etablert og anerkjent konsern som Schjærven, sier administrerende direktør for Madington, Niclas Rämje.  

Blir litt norsk:

Vi ser veldig positivt på at vi blir en del av Empefire og Schjærven-gruppen, og synes dette er helt riktig vei å gå for selskapets videre utvikling, sier administrerende direktør for svenske Madington, Niclas Rämje.