Try har åtte bidrag videre på shortlist, Pol har fire bidrag, Kikkut har tre bidrag, McCann har to, mens Futatsu, Kitchen og SMFB har ett bidrag hver videre på shortlist.

Av bidragene som er videre, er det 11 reklamefilmer, 3 utendørsannonser, 2 i digital, 2 i print og 2 i «annet».  

Spurt om hans inntrykk av årets norske shortlistbidrag, trekker juryleder Mark Tungate i Epica Awards frem Pols arbeid for tv-aksjonen.

- Norge gjør det alltid nokså bra i Epica. Blant annet på grunn av den særegne humoren. Når det er sagt, er Pols rekonstruksjon av et hus i Syria inne i et Ikea varehus, er et godt eksempel på en kreativ idé som ikke er en konvensjonell reklameløsning, sier Tungate til Kampanje. Og understreker at han selv ikke har kan stemme, men leder juryens arbeid.

Det var i oktober i år - i forbindelse med tv-aksjonen at Pol fikk satt opp et 25m2 «Syria-hus» på Ikea-varehuset på Slependen utenfor Oslo.

- På de ikoniske Ikea-lappene i utstillingen fant man historier om hvordan folk lever. Hvordan de lever uten tilgang på vann, mat og medisiner. Hvordan de overlever, fanget i krig. Men viktigst av alt. På hver eneste lille lapp, lot vi folk vite hvordan akkurat de kunne hjelpe. Ved å melde seg som bøssebærer for tv-aksjonen, eller donere til saken med mobilen, forteller kreatør Snorre Martinsen i Pol til Kampanje.

Se casefilm for Pols Syria-hus her. Denne har blitt sett over 100.000 ganger allerede og installasjonen er omtalt av medier verden over, blant annet CNN, AdWeek, og Creative Review.

- Høy kvalitet
Tungate trekker frem at nivået på de shortlistede bidragene er høyt i år.

- Jeg har inntrykk av at kvaliteten blir høyere og høyere hvert år, spesielt når tyngden i industrien heller mot «branded content» - noe som gir byråer og merkevarer muligheten til å skape mer varig og engasjerede arbeid. Personlig synes jeg det er synd at vi får stadig færre tradisjonelle printannonser, sier Tungate.

Neste uke møtes 33 deltakere i Epica-juryen til juryering i Amsterdam, og torsdag kveld kåres alle vinnere. Kampanje sitter i juryen, så du leser først om vinnerne på Kampanje.

Her er alle norske shortlistbidrag:

Byrå Annonsør Bidrag
Try Tine You are not alone
Try Telenor The bag
Try Talkmore On and off
Try Finn.no The Piano
Try Norsk Tipping Miami
Try Norwegian Brad is single
Try Norwegian Brad is single
Try DNB Horny Virlavar
Pol NSB Travel by train
Pol Mester Grønn We know exavtly when to cut
Pol NRK Tv-aksjonen 25m2 of Syria
Pol NRK Tv-aksjonen 25m2 of Syria
Kikkut Rusken Together we can make Oslo a cleaner city
Kikkut Rusken Together we can make Oslo a cleaner city
Kikkut Rusken Together we can make Oslo a cleaner city
McCann Tine There is a lot of love in good food
McCann Grilstad The first meeting
Futatsu Soft Flora Belong together
Kitchen LHL Bad Teddy
SMFB Diadora Diadora Delivery