I går ble det kjent at produksjonsselskapet Tangrystan har vunnet hele to Grand Prix i årets Cresta Awards, for filmen «Kjære pappa», som de har laget sammen med Schjærven reklamebyrå. Kunden er Care Norge. Denne filmen har tidligere også vunnet flere priser – blant annet gull i Cannes Lions i år.

Det er i kategoriene Tv/kino/online film og Craft som filmen har gått seirende ut. I tillegg fikk filmen gull i kategorien for Branded entertainment.

Også Volkswagen-stuntet «Trailer assist» som Try står bak, vant Cresta-priser; både gull og sølv - i henholdsvis kategoriene Branded Entertainment og Virale filmer. Try kunne også innkassere en bronse for reklamefilmen «A stroke can happen at any time» for Norsk Luftambulanse.

- Sykt gøy
Hos Tangrystan er man naturlig nok hoppende glade.

- Det er ekstra hyggelig og viktig for oss som selskap at det er i de gjeveste kategoriene vi har gått helt til topps, Film og Craft, det henger høyt. At vi i tillegg har fått gull i Branded Entertainment er bare sykt gøy rett og slett, og vi er takknemlige og veldig veldig glade, sier Gry Sætre til Kampanje. Hun eier og driver Tangrystan sammen med Beate Tangre.

De er særdeles takknemlige overfor reklamebyrået.

- Stor takk til Schjærven og spesielt Gry Sagvolden for en fantastisk tekst, takk til vår kjære Jakob Ström og resten av teamet og ikke minst takk til Care for et flott samarbeid, sier Sætre.

- Mer enn en film
Filmen der en ung, ufødt jente snakker til sin far om hvordan menn snakker om jenter og kvinner har blitt sett av mangfoldige millioner mennesker etter hvert. Gry Sætre sier til Kampanje at filmen er spesielt viktig nå .

- I en hverdag hvor mannegruppa Ottar og deres kvinnefiendtlige verdensbilde får altfor mye spalteplass og Trump turer frem med sitt hårreisende kvinnesyn, er dette et brennhett tema og en film og en tematikk som dessverre ikke kommer til å bli mindre aktuell med det første, heller ikke i vår «likestilte» vestlige verden, sier Sætre.

Det ble delt ut totalt åtte Grand Prix, 17 gull, 14 sølv og 34 bronse. Det svenske byrået Forsman & Bodenfors vant hele seks priser - blant annet fire Grand Prix, og ble kåret til «Agency of the Year» - for fjerde år på rad.

I Cresta er det ledende kreative som plukker ut bidrag til shortlist. Deretter er det en Gand Jury som består av 84 kreative fra verden over som bestemmer vinnerne.

Denne uken har det også blitt kjent at «Kjære pappa» også har blitt shortlistet i fem ganger i London International Awards (LIA).