I morgen er det Halloween og mange barn vil gå fra dør til dør i håp om å få mest mulig godteri. Men Norges største bank DNB tyvstarter feiringen allerede, med en ny Vipps-film som ble sluppet på sosiale medier denne helgen.

Markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, sier den nye reklamefilmen for Vipps, er èn av to filmer som bygger på den samme skremmende ideen.

- Med Vipps ønsker vi å fremstå som relevante og være en del av dagligpraten. Nå er folk opptatt av Halloween og vi forsøker å spinne Vipps inn i den samtalen. Det er et veldig lekent uttak på det, men vi kan ikke være så selvhøytidelig og må by litt på oss selv, sier Lemoen Lunde til Kampanje.

Både filmen for Vipps og den andre reklamefilmen, som er for DNB Eiendom og som skremmer boligkjøperne, er først og fremst tenkt som virale filmer. DNB Eiendom-filmen ble imidlertid også vist sent lørdag kveld på TV 2. Zombie-filmen skal først og fremst vises digitalt.

Sjokka ansatte
For merkevaredirektøren i DNB, Camilla Forberg, blir det nok en reklamefilm hun sent vil glemme. For Forberg var en av de bankansatte som ble plukket ut til være med i «offerrrollen». I filmen gir banken sine egne ansatte et skikkelig zombie-sjokk. Forberg kaller det hele «sjukt ekkelt».

- Jeg var et nanosekund fra å delje til han som skremte meg. Han gikk aldri ut av rollen, og fortsatte å følge etter meg. Det var sjukt ekkelt, men samtidig gøy på en måte, sier Forberg etter at filmen har levd noen timer på nettet søndag.

- Har du vært så skremt før?

- Av alle mennesker synes faren min det var ustyrtelig morsomt å skremme meg da jeg var ungdom. Det sitter fortsatt i. Det er to episoder jeg har fortrengt som nå kom tilbake. Denne episoden kommer nok på en god tredjeplass, så kan man jo diskutere om hva som er mest innafor, at faren din eller arbeidsgiveren din skremmer livet av deg, smiler merkevaredirektøren.

- God respons fra publikum
I tillegg til Forberg vil den skarpe Kampanje-leser også dra kjensel på den tidligere markedsdirektøren og nå Vipps-sjef, Rune Garborg, som også blir «intervjuet» i filmen. Hans reaksjonen er imidlertid noe annerledes enn kollega Forbergs.

- Vi har laget flere filmer av samme karakter og begge to har fått meget god respons fra publikum, sier Kristian Blixhavn Jakobsen, salgsansvarlig i sosiale medier i DNB.

Zombie-filmen som ble lagt ut på nettet i dag har allerede fått nærmere 50.000 visninger, mens filmen for DNB Eiendom, der banken skremmer boligkjøperne, nå ligger på over 200.000 visninger.

Det er det nye reklamebyrået til Ray Kay og tidligere TV 2-ansatt Øyvind Fjeldheim, West Avenue Creative, som har produsert filmen og vært med på idéutformingen.

Les også: Vil vinne norske reklame- og tv-oppdrag fra Miami

Her kan du se den andre skremme-filmen til DNB.